Skocz do zawartości

Zdjęcie

resety kompa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 bernbern

bernbern

Nowy

• 4 postów

Napisano 12 05 2010 - 19:19

Witam.Mój problem to ciągły reset PC.Resetuje on się różnie nieraz potrafi co 5min a nieraz trzyma w miarę długo, jedynie przy GTA IV wyłącza się mniej więcej regularnie.
Specyfikacja:
Intel core 2 QUAD q6600+thermaltake v1
2xpalit geforce 9600gt 512mb SLI
4x2gbram patriot 800MHz
Gigabyte GA-n650sli-ds4l
realtek alc888
maxtor diamonxmax21 500gb
ocz stealthxstream 500w

Teraz co było sprawdzane
RAMY - sprawdzałem memtestem, zero błędów
Grafika - była sprawdzana też jakimś programem a temp to 40 i 50 stopni
proc - temp w stresie nie przekracza 40 stopni
reszty nie wiedziałem jak sprawdzić, ale ostatnio chcialem walnac formata i wgrac XP'ka.wszystko ladnie, plyte zbootowalo.wszystko dobrze szlo az do kiedy byl pasek z formatowaniem.wiec normalnie pasek 100% i komunikat ze sie zrestartuje za x sek.po zrestartowaniu znow bootowalo plyte i tak na okraglo nie da sie zainstalowac systemu.probowalem wyjmowac plyte ale nic to nie dalo .dziwna rzecza bylo tez to (jeszcze przed formatem) ze nieraz gdy sie zresetowal to wyskakiwalo okno np. z gg z opcjami mam juz konto gg albo chce zalozyc nowe.jak dla mnie powinno zapamietywac jak wczesniej mialem innego kompa to chyba tak bylo.Ja bym stawial na dysk twardy ale nie chce kupywac nowego zeby potem sie okazalo ze to co innego.

• 0

#2 geronimoo

geronimoo

Uzależniony od forum

• 1 457 postów

Napisano 12 05 2010 - 23:06

Przeczytaj dokładnie tą stronę: MHDD następnie zrób test powierzchni, wynik skanu najlepiej zrób zdjęcie i wklej je tutaj.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych