Gigabyte MA790XT-UD4P
2x CORSAIR xms3 1600MHz 2Gb DDR3
ASUS EN9600GT 512MB DDR3
SEAGATE 200GB + 500GB
Obudowa - SAGITTA Raidmax
Denerwowała mnie dość głośna i mało wydajna praca radiatora procesora (W lato nie dało się nic robić bo co chwile piszczał że zbyt wysoka temperatura). Odłożyłem go do kartonika i wziąłem radiator który miałem przy AMD x2 3600+. Chwila spędzona przy obrabiarce i wyszedł ładny ślimaczek:

Wyrzynarką na baardzo wolnych obrotach wyciąłem prostokątny kawałem akrylu który później i tak poprawiłem obrabiarką. Wywierciłem, nagwintowałem 2 otworki i wkręciłem końcówki. Całość wygląda tak:

Chłodnica zrobiona z miedzianych rurek różnej grubości (Aktualnie zastąpiona nagrzewnicą z BMW):

Tak się prezentują "bebechy":

A tak całość:

Pompka użyta do napędzenia tego to pompka akwariowa. AQUAEL TURBO 1100L. Bardzo dobrze daje sobie radę przy tak cienkich rurkach oraz jest praktycznie niesłyszalna. Zbiornik, pompka i chłodnica jest na zewnątrz aby zminimalizować temperaturę panującą w obudowie. Koszt ? Tyle co płyn chłodniczy, rurki i końcówki. Reszta była pod ręką.
Temperatura podczas grzebania w internecie itp - 25stopni. Podczas grania w GTA IV, Mafie 2 itp ok 34stopni.
Aktualnie planuję odblokować 2 rdzenie oraz zmieścić wszystko w środku obudowy. Aby chłodnica nie nagrzewała powietrza w obudowie chcę szczelnie oddzielić ją blachą.

Moja zawartość
Nie podano