Skocz do zawartości

Zdjęcie

pytanie o złącze dvi-i i dvi-d

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 vg2

vg2

Nowy

• 1 postów

Napisano 17 08 2008 - 04:50

witam, zamierzam kupić nowy monitor. Wszystkie modele, które rozważam posiadają 2 wyjścia, stare 15pin D-Sub i DVI-D, np.
http://www.samsung.com/pl/consumer/detail/...&fullspec=F

Tymczasem moja karta graficzna Radeon 9550 posiada tez 2 wyjścia, stare 15pin D-Sub i DVI-I(dual link). I w związku z tym jak najlepiej połaczyć monitor z kartą? Czy starym sposobem d-sub d-sub? czy kupic przejściówke i połaczyc dvi-i z d-sub? czy może jest mozliwosc połaczenia dvi-i z karty z dvi-d z monitora? I co było by najlepsze dla obrazu z tych wszystkich mozliwości? Niestety złączami nigdy sie nie interesowałem i w tej dzieidzinie jestem laikiem :sciana:
A jeśli w ogole jestem w jakimś kosmicznym błędzie to proszę o radę jakich szukac monitorów (pod względem złącza) aby najlepiej połaczyć z moją kartą?

btw. czy ktoś miał do czynienia z monitorami Samsunga z tej serii T200, T220 itd...?

• 0

#2 Gość_Tobix_*

Gość_Tobix_*

Napisano 17 08 2008 - 08:13

DVI-D przesyła wyłącznie sygnał cyfrowy, a DVI-I potrafi przesłać jeszcze sygnał analogowy dzięki dodatkowym pinom. Na kartach graficznych umieszcza się właśnie wyjścia DVI-I, aby możliwe było zastosowanie przejściówki na D-Sub. Najważniejsze dla Ciebie: DVI-D podłączasz bez żadnych przejściówek do DVI-I i masz sygnał cyfrowy, najlepszy obraz w przypadku tych kombinacji.

pozdro :sciana:

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych