Skocz do zawartości

Zdjęcie

przycisk ZAKONCZ komputer wogole sie nie wyłącza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 pLeCaK

pLeCaK

Nowy

• 1 postów

Napisano 02 11 2007 - 13:28

Witam,
Mam problem z Windowsem XP:/podczas wylaczania kompa a dokladniej kiedy naciskam przycik ZAKONCZ komputer wogole sie nie wylacza:/aby kompuetr sie wylaczyl musze go nacisnac 2 raz:/nie jest to moze jakis wielki problem ale troszke denerwujacy:/jak ma ktos jakies pomysly to prosze o odpowiedz:)

• 0

#2 tadeusz242

tadeusz242

Nowy

• 2 postów

Napisano 07 11 2007 - 16:30

Witam,
Mam problem z Windowsem XP:/podczas wylaczania kompa a dokladniej kiedy naciskam przycik ZAKONCZ komputer wogole sie nie wylacza:/aby kompuetr sie wylaczyl musze go nacisnac 2 raz:/nie jest to moze jakis wielki problem ale troszke denerwujacy:/jak ma ktos jakies pomysly to prosze o odpowiedz:)

Aby przyspieszyć zamykanie Windows XP należy wykonać:START / URUCHOM i wpisać ,,regedit,, Z klucza HKEY_LOCAL_MACHINE/system/Current ControlSet/Control/ po prawej stronie 2-krotnie kliknąć na wartość ,,WaitToKillServiceTimeout,, i zmniejszyć z domyślnych 20000 do 100. Jak tak zrobisz to powinien CI się szybciej Windows XP zamykać.Ja mam tak ustawione i jest wszystko ok.Pozdrawiam. :)

• 0

#3 tadeusz242

tadeusz242

Nowy

• 2 postów

Napisano 08 11 2007 - 23:59

[quote name='pLeCaK' date='2.11.2007, 13:28' post='58787']
Witam,
http://smartxp.sciagasz.pl/ to jest stronka wejdz w nią tam masz wszystko napisane jak przyspieszyć zamykanie systemu Windows .

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych