Witam serdecznie!
Wczoraj wpadła mi w ręce bezprzewodowa mysz Media-Tech model SPHERE FX MT106... Domyślnie posiadam mysz optyczną pod USB - menadżer urządzeń wykrywa ją jako 'Mysz zgodna z HID'. Pobrałem sobie sterowniki do tej bezprzewodowej myszy i robiłem następujące czynności:
Mysz ta składa się z zestawu mysz na baterie + odbiornik (czy jak to się nazywa) podłączany pod PS2... Wszedłem w menadżer urządzeń i odinstalowałem 'Mysz zgodna z HID' poczym odłączyłem moją domyślną mysz z spod USB. Podłączyłem odbiornik (?) do złącza PS2 - zapaliła się na nim zielona lampka, lecz system nie wykrył żadnego nowego sprzętu. Za pomocą klawiatury przeszedłem do sterowników tej myszy i zacząłem je instalować (razem ze sterownikami instaluje się program Browser Mouse). Po instalacji uruchomiłem ponownie komputer - po ponownym uruchomieniu komputera w prawym dolnym rogu ekranu wyskoczył komunikat, że zainstalowano nowy sprzęt i jest zalecany ponownym rozruch komputera...
Tak, więc uruchomiłem ponownie komputer, lecz mysz niestety nadal nie działa - choć w menadżerze urządzeń jest zainstalowana mysz zgodna z PS/2. Ktoś wie, dlaczego - czyżby była uszkodzona?
Dodam jeszcze dwie informacje (dla mnie nic nie mówią, ale może komuś coś powiedzą):
1. Jak już wcześniej pisałem po podłączeniu na odbiorniku (?) świeci się zielona lampka. Nad lampką jest przycisk, gdy go wcisnę wtedy lampka się nie świeci tylko miga ciągle - i klikam ten przycisk znowu kilka razy a ona nadal miga, dopiero po odłączeniu i podłączeniu ponownie jej lampka nie miga tylko się świeci cały czas...
2. Z tyłu na myszy jest zielona naklejka a na niej napis 'OK F7' - hm?
Z góry dzięki za pomoc!
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Tematy: przeemii
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 3
- Odwiedzin: 831
- Tytuł: Nowy
- Urodziny: Październik 2, 1990
-
-
O mnie
-
GG
8566858
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Windows XP Professional SP3
Kontakt
-
Mój adres w Internecie
http://
0
Neutralna
Znajomi
przeemii nie posiada znajomych
Ostatnio byli
Brak ostatnio odwiedzających do wyświetlenia
Moje tematy
Mysz bezprzewodowa - problem z uruchomieniem/instalacja...
07 06 2008 - 11:24
Odinstalowanie SP1 lub aktualizacja z RC1 do wersji Finalnej.
27 05 2008 - 15:08
Witam serdecznie!
Na początek najważniejsza rzecz - nie posiadam orginalnej płyty systemu Windows lecz sam orginalny klucz, który dostałem od brata co studiuje na Politechnice Lubelskiej (nie używa on systemu Windows Vista, więc klucz mi oddał/zapożyczył)...
Tak więc posiadam płytę instalacyjną z systemem Windows Vista Ultimate x64 z SP1... W czasie instalacji systemu należało przeczytać umowę licencyjną - na samym początku właśnie pisało:
Na samym dole (na końcu umowy) pisało zaś:
Czyli jak dobrze wnioskuję, system został zintegrowany z dodatkiem Service Pack 1, ale w wersji RC 1?
Jeżeli tak, czy jest możliwość odinstalowania tego dodatku, aby pobrać i zainstalować oficjalną wersję lub poprostu zaaktualizować to do wersji oficjalnej?
Na początek najważniejsza rzecz - nie posiadam orginalnej płyty systemu Windows lecz sam orginalny klucz, który dostałem od brata co studiuje na Politechnice Lubelskiej (nie używa on systemu Windows Vista, więc klucz mi oddał/zapożyczył)...
Tak więc posiadam płytę instalacyjną z systemem Windows Vista Ultimate x64 z SP1... W czasie instalacji systemu należało przeczytać umowę licencyjną - na samym początku właśnie pisało:
Dodatek Service Pack 1 dla Windows Vista Home Basic
Dodatek Service Pack 1 dla Windows Vista Home Premium
...
Na samym dole (na końcu umowy) pisało zaś:
... VistaSP1_R1.0 ...
Czyli jak dobrze wnioskuję, system został zintegrowany z dodatkiem Service Pack 1, ale w wersji RC 1?
Jeżeli tak, czy jest możliwość odinstalowania tego dodatku, aby pobrać i zainstalować oficjalną wersję lub poprostu zaaktualizować to do wersji oficjalnej?
Jak wyłączyć usługę Plug and Play?
26 05 2008 - 23:32
Witam serdecznie!
Zainstalowałem system Windows Vista Ultimate x64 i jak wiadomo system zainstalował już sterowniki do sprzętu automatycznie m.in. karty graficznej... Jednak chciałbym zainstalować nowsze sterowniki mojej karty graficznej. Odinstalowywuje te zainstalowane przez system Vista i uruchamiam ponownie komputer, po ponownym uruchomieniu system automatycznie odrazu instaluje sterownik od nowa... Z tego co mi wiadomo odpowiada za to mechanizm Plug and Play - jak to wyłączyć?
Zainstalowałem system Windows Vista Ultimate x64 i jak wiadomo system zainstalował już sterowniki do sprzętu automatycznie m.in. karty graficznej... Jednak chciałbym zainstalować nowsze sterowniki mojej karty graficznej. Odinstalowywuje te zainstalowane przez system Vista i uruchamiam ponownie komputer, po ponownym uruchomieniu system automatycznie odrazu instaluje sterownik od nowa... Z tego co mi wiadomo odpowiada za to mechanizm Plug and Play - jak to wyłączyć?
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Tematy: przeemii
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość