Skocz do zawartości

przeemi

OFFLINE Ostatnio: 11 05 2008 16:16
-----

Moje posty

W temacie: Komputer się nie uruchamia/zawiesza

11 05 2008 - 00:21

Witam serdecznie!

Dostałem niedawno w ręce komputer dość stary, ale to zawsze komputer :) I tak - dysk był w nim czysty, więc zainstalowałem na nim WIN XP SP2. Niestety po instalacji systemu nie mogłem zainstalować prawie żadnego programu, gdyż komputer się restartował :) Myślałem, że przebiegło coś nie tam w czasie instalacji - więc postawiłem na nim system od nowa, ale nadal to samo tzn. restartuje się...

Wyłączyłem go na ok. 3 h i włączyłem ponownie - działał normalnie przez ok. 5min i zaczął się restartować. I po tym restarcie odrazu jak wchodził windows (pulpit) to po ok. 30-60s sekundach się resetował. Czasami nawet windows się nie załadował do końca i już restart ;/

Na początku typowałem zasilacz. Podłączyłem drugi z komputera, z którego korzystam na codzień - niestety nadal to samo, czyli zasilacz pewnie sprawny...

Wyłączyłem go znów na ok. 3h. Po tym czasie go włączyłem i odrazu uruchomiłem Everest'a i temperatury przedstawiały się tak:

Dołączona grafika

Nie robiłem przez chwilę nic, tylko obserwowałem temperatury i tak w stanie bezczynności zauważyłem następujące zmiany:

- Płyta główna: tutaj temperatura skakała między 20 - 50 stopni
- Procesor - tutaj 30 - 40 stopni
- Aux - tutaj spadło na 19 stopni i stało w miejscu...

Uruchomiłem program (Adobe Reader - choć to ma najmniejsze znaczenie :)) do instalacji i temperatura płyty głównej podniosła się momentalnie na 65 stopni i restart.

No cóż, czyżby płyta główna nadawała się na śmietnik?

W temacie: Komputer dla brata na komunie za 2000zł

25 04 2008 - 23:56

W 100% popieram Celdur'a... Za 2000zl procesor 1,8GHz, 1Gb Ram DDR2 i karta graficzne zintegrowana? No sorry, ale ten komputer ani do gier się nie nadaje i za 1000zl bym zlozyl o wiele lepszy niz ten...

Juz o wiele lepiej jest to - http://allegro.pl/item345951141_piekny_phe...50g_gratis.html