Witam. Otóż jestem posiadaczem Visty oraz gimnazjalistą - biorę udział w konkursie gdzie trzeba zrobić pewne wzory w LOGO Komeniusz'u ale niestety na Viście dany program nie działa. Rozmawiałem z moim nauczycielem i mówił o odpowiedniku lecz nazwy zapomniałem... Mogę liczyć na Waszą pomoc?
[program]LOGO komeniusz
Rozpoczęty przez
Nevitro
, 08 12 2008 17:47
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 12 2008 - 17:47
Napisano 08 12 2008 - 18:22
A próbowałeś uruchamiać Logo Komeniusz w jakimś trybie zgodności z poprzednimi wersjami Windowsa, np. XP? Ogólnie z tego co rozumiem potrzebujesz jakiegoś działającego na Viście interpretera języka LOGO. Aktualnie istniejące aplikacje do tego celu to między innymi
* Imagine (LOGO Komeniusz)
* Logomocja (polska wersja powyższego)
* KTurtle (bardzo dobry, dla KDE)
Za bardzo się nie wgłębiałem w tą tematykę, ale można pewnie znaleźć i więcej. Poszukaj, może akurat coś za działa. A skoro nauczyciel Ci już polecał jakiś program, to podejdź i zapytaj się ponownie jeżeli zapomniałeś - w końcu to sprawa związana ze szkołą.
* Imagine (LOGO Komeniusz)
* Logomocja (polska wersja powyższego)
* KTurtle (bardzo dobry, dla KDE)
Za bardzo się nie wgłębiałem w tą tematykę, ale można pewnie znaleźć i więcej. Poszukaj, może akurat coś za działa. A skoro nauczyciel Ci już polecał jakiś program, to podejdź i zapytaj się ponownie jeżeli zapomniałeś - w końcu to sprawa związana ze szkołą.
Napisano 09 12 2008 - 15:06
Oj......
Ja nie mówię o pisaniu ale o tworzeniu obrazka za pomocą tzw. żółwika.
To co dałeś to np. na Mac Os...
A i próbowałem, próbowałem... Komputer znam od 5-6 roku życia więc podstawy mam opanowane ...
Ja nie mówię o pisaniu ale o tworzeniu obrazka za pomocą tzw. żółwika.
To co dałeś to np. na Mac Os...
A i próbowałem, próbowałem... Komputer znam od 5-6 roku życia więc podstawy mam opanowane ...
Napisano 09 12 2008 - 15:21
No chyba jednak nie wszystkie podstawy masz opanowane.
Na tym właśnie polega ten język programowania - grafiki rysuje żółw, tak więc wszystkie programy które Ci podałem do tego właśnie służą. Istnieje KDE dla Windowsa i wydaje mi się, że KTurtle wchodzi w skład KDEdu. Nie jestem pewien na 100% więc mogę się mylić, ale naprawdę nie musisz mi pisać, że podaję Ci programy "np. na Mac Os". Nadal podtrzymuję także zdanie, że wskazane jest dopytać się w tej sprawie nauczyciela.Ja nie mówię o pisaniu ale o tworzeniu obrazka za pomocą tzw. żółwika.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych