Skocz do zawartości

Zdjęcie

problem ze sterownikami do płyty głównej

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 tyburpce

tyburpce

Nowy

• 2 postów

Napisano 05 10 2008 - 19:29

witam mam następujący problem:
zrobiłem dzisiaj format bo postanowiłem zainstalować sobie Viste. Po postawieniu systemu zacząłem instalować sterowniki do mojej płyty głównej (MSI P6N SLI V2), chciałem podłączyć internet (UPC) ale w menadżerze urządzeń nie było karty sieciowej. Postanowiłem zainstalować Viste jeszcze raz bo odinstalowanie sterowników nic nie zmieniło. Zainstalowałem Viste ponownie, jeszcze przed instalowaniem sterowników zobaczyłem że teraz w menadżerze urządzeń jest karta sieciowa, więc zainstalowałem sterowniki i znowu ta sama sytuacja nie ma karty sieciowej. Zainstalowałem Viste po raz trzeci i do tej pory nie instalowałem sterowników i internet mam ale boje się że jak zainstaluje sterowniki to znowu zniknie karta sieciowa. Byłem na stronie MSI zobaczyć czy są jakieś sterowniki po Viste okazało sie że sterowniki działają na 98/XP/2000 a Visty nie było. I mam teraz problem bo nie mam dźwięku. Na płycie ze sterownikami mogę wybrać czy mam instalować sterowniki do dźwięku ale boje się że jak zainstaluje żeby znowu mi karta sieciowa nie zniknęła bo już się trochę naustawiałem żeby Vista w miarę chodziła. I moje pytanie co mam robić zaryzykować i zainstalować same sterowniki do muzyki czy są jakieś sterowniki pod Viste ??

jednak zaryzykowałem i zainstalowałem same sterowniki do dźwięku mam internet ale wyskoczył taki komunikat "zainstalowany w systemie sterownik audio nie jest przeznaczony do systemu operacyjnego Windows Vista. W celu pobrania sterownika audio dla systemu operacyjnego Windows Vista należy odwiedzić stronę web producenta komputera lub stronę firmy". I co teraz , gdzie szukać ??

• 0

#2 serfus

serfus

Nowy

• 3 postów

Napisano 06 10 2008 - 13:26

Powinieneś chyba zrobić tak jak masz napisane w komunikacie, czyli odwiedzić stronę producenta płyty głównej żeby pobrać odpowiedni sterownik. Oczywiscie sterownika może tam nie być ( do mojej płyty np. nie ma sterownika pod magistralę SATA ) ale tam powinieneś zacząć, później zostają już tylko google.
Ps. Jeśli chcesz żeby ktoś Ci konkretnie pomógł napisz chociaż jaki masz dźwięk na płycie, czy to AC'97 czy jakiś inny.

• 0

#3 tyburpce

tyburpce

Nowy

• 2 postów

Napisano 06 10 2008 - 16:28

byłem na stronie MSI ale tam w dziale download można jedynie wybrać model płyty i nic nie można ściągnąć płyta jest tylko dokładnie opisana i nic więcej. napisałem jeszcze na forum MSI o mojej sytuacji i czekam na odpowiedz. szukałem również na google znalazłem do ściągniecia Bios 1.1 ale nie wiem czy to coś pomoże bo ja szukam sterowników a poza tym troche sie boje grzebać w biosie

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych