Mam kilka problemów z ustawieniem systemu Vista. Napisze kilka punktów, prosze odpowiadać konkretnie i na temat.
1. IKONY koło zegara.
Problem z ikonami koło zegara wygląda tak że ikony wyglądają jakby były 4bitowe, okropnie to wygląda najbardziej widać na ikonce gadu-gadu, jak poprawić wygląd ikon koło zegara?
2. IKONY na pulpicie.
PO każdym resecie kompa, włączeniu każda ikona na pulpicie robi się strasznie mała i musze za każdym razem je powiększać CTRL + kilka razu kółko myszki do góry, czemu po ustawieniu tych ikon system nie pamięta tej wielkości i ustawie je potem na bardzo małe? Co zrobić żęby system zapamiętał ustawienie wielkości tych ikon?
3. START
Otwieram "Start" i jest tam "Pomoc i obsługa techniczna" jak wywalić ze startu ten przycisk?
4. Mój komputer.
- jak wywalić pasek wyszukaj?
- jak wywalić taki pasek seledynowy, jest na nim (właśnciwości,widoki,organizuj itp.) ?
- jak przenieśc pasek lokalizacji pod pasek narzędzia?
- jak dodać panel sterowanie do mój komputer (przy ikonkach dysków) ?
- jak zrobić guzik "Wstecz" i "Usuń" tak jak był w XP ??
5. Pulpit (prawy przycisk myszy).
- Naciskam PPM --> Nowy i tam mam Kontakt,Dokument Dziennika,Power point, aktówka jak wywalić te nie potrzebne guziczki?
6. Czcionka Systemowa.
Standartowa czcionka w Vista to Segoe UI, ja kjązmienić np. na Tahoma , ta standartowa czcionka jest bardzo nieczytelna kiepsko sięczyta z paska co jest między (start a zegarem), a jak biore właściwości tam gdzie są ustawienia monitora, to prawie rozczytać się nieda, tragiczna czcionka posiekana nie czytelna, jak ją zmienić?!
To narazie wszystko, najbardziej zależy mi na Ikonkach koło zegara, czcionce i guziku wstecz.
problem z windows vista
Rozpoczęty przez
Chuppa
, 18 03 2008 22:39
2 odpowiedzi w tym temacie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych