Mam maly problem (dla mnie bardzo duzy
problem z usb
Rozpoczęty przez
hamster_69
, 02 02 2007 17:02
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 02 2007 - 17:02
Witam
) Nie jestem obeznany w komputerach ale mam nadzieje ze w miare dobrze wytlumacze. Wiec, kupilem sobie kilka dni temu komputer, i chcialem sobie zgrac moje filmy z laptopa (moj poprzedni komputer) wiec przy uzyciu USB2.0 HDD External Box podlaczylem twardy z laptopa do mojego kompa pod usb, wszystko dziala pieknie dopoki nie zaczynam kompiowac wiekszych plikow (nie probowalem z mniejszymi) kopiowanie po prostu sie zatrzymuje i wyskakuje mi komunikat ze urzadzenie nie dziala poprawnie, wiec myslalem ze problem jest z dyskiem z laptopa, wiec podlaczylem do USB2.0 Box twardy dysk nr2 i niestety dzialo sie to samu, w koncu doszedlem do wniosku ze to moze byc problem z USB2.0 HDD External Box, wiec dla pewnosci sprawdzilem kopiowanie plikow na innym pc (mojego brata) i wszystko dzialalo dobrze nic sie nie zawieszalo, wiec to musi byc cos z moim kompem, wydaje mi sie ze z usb, dodam ze myszke mam podlaczona pod usb i dziala ok. Moja plyta glowna to ASUS M2V-TVM probowalem sciagnac najnowsze (tak mi sie wydaje) stery do usb i to nic nie dalo, w biosie tez cos probowalem zmienic w usb, ale nic. Prosze o pomoc
Napisano 05 02 2007 - 22:24
Instalowałeś sterowniki z płyty dołączonej do płyty głównej 
Musisz przywrócić poprzednik sterownik - ten z Windows
PPM na mój komputer -> wlasciwości -> Sprzęt -> Menager Sprzętu -> szukasz sterownika USB 2.0 -> znowu PPM i przywróć sterownik
PPM - prawy przycisk myszy
LPM - analogicznie lewy
PPM na mój komputer -> wlasciwości -> Sprzęt -> Menager Sprzętu -> szukasz sterownika USB 2.0 -> znowu PPM i przywróć sterownik
LPM - analogicznie lewy
Napisano 08 02 2007 - 04:29
Instalowałeś sterowniki z płyty dołączonej do płyty głównej
LPM - analogicznie lewy
Probowalem i niestety nie da sie chyba, oto komunikat ktory dostalem:
"No driver files have been backed up for this device. If you are having problems with this device you should view the Troubleshooter information."
Nie musze chyba tlumaczyc, w Troubleshooterze nic nie ma co by pomoglo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych