Skocz do zawartości

Zdjęcie

problem z temp na biosie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Buffu

Buffu

Początkujący

• 17 postów

Napisano 21 03 2007 - 09:38

Siema Panowie!! Mam problem z kompem tzn. wyłacza sie po paru minutach niekiedy sekundach.. Sprawdzalem temp na biosie pokazuje mi okolo 90C.. Napiecie na biosie jest ok, oprocz jednego ostatniego tam gdzie jest 12 V a przechodzi mi do okolo 12.5 - 13 V. moj komp to ASROCK P4AL-800, Intel Celeron 2.2 podciagniety do 2.5 na 478 nozkach, GeForce 6800 GS Palit 128mb, 1G ramu Kingstona, dysk 80G Baracuda 7200, zasilacz 400W, Smasung 740E.. nie wiem cos jeszcze co do info mojego kompa jak co to piszcie.. PROSIL BYM O JAKAS POMOC W TEJ SPRAWIE!Dołączona grafika! U Z GORY DZIEKUJE!! (HooAH CI CO WIEDZA :rolleyes:)

• 0

#2 dudijack

dudijack

Początkujący

• 50 postów

Napisano 21 03 2007 - 14:29

Dla mnie sprawa jest jasna .Zobacz czy wentylator na procesorze dobrze przylega .Najlepiej go zdejmij zmien paste termoprzewodzącą na jakąs lepszą i załóż znów.Jeśli to nie pomorze proponuje na wymiane wentylatora na coś bardziej wydajnego.90 stopni dla Celerona to zabójstwo więc raczej nie próbuj go juz włączac w takiej konfiguraji jaką masz teraz.

• 0

#3 Buffu

Buffu

Początkujący

• 17 postów

Napisano 21 03 2007 - 17:06

bardzo dziekuje ze mi odp.. juz zdazylem kupic paste termoprzewodzaca (Arctic Silver 5) i teraz mi komp dobrze chodzi.. ale zobaczymy jeszcze na miecha czy bedzie tak samo :) .....a tak odbiegajac od tematu to jakie proponujecie dbre programy antywirusowe?? najlepiej bezplatne :rolleyes: ale jak bedzie cos godnego uwagi to pomylse na kupnem... POZDRO FOR ALL

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych