Mam taki problem: Jak chcę się połączyć moim laptopem do sieci wifi z routera ADSL linksys (jakiś taki czarny bez antenki) to czasem jest ok a czasem nie. Mianowicie jak włączam komp to zawsze nawiązuję połączenie z siecią lokalną (Jakiej nie posiadam- ale to szczegół) czyli na pasku zadań pokazują mi się taki dwa monitorki ale bez globusika. No i wtedy muszę wejść tak do "połącz z" i się kilka razy rozłączyć i włączyć i no i się za którymś czasem się pokarze ten globusik. Czasem się od razu po włączeniu się łączy i jest ok ale nie zawsze. Czasami jest tak że nawet jak się połączy i jest ten globus to np gg się połączy, wejdę na główną stronę i potem już nic nie mogę zrobić tak jakby się rozłączył mimo że jen globus dalej jest a firefox pokazuje tak jakby ładował stronę ale nic się nie dzieje i wtedy muszę zrestartować komp. Czyli po prostu czasem wogóle się nie łączy z netem a czasem się łączy a potem nie działa. Czasami jest tak że jak włączam to się od razu łączy i jest ok. Niech mi ktoś mądry powie dlaczego tak się dzieje i jak temu zaradzić. Od razu powiem że nie interesują mnie wypowiedzi np: " poszukaj w google" albo " nic nie może zakłócać połączenia". Jeśli ktoś się naprawdę zna na rzeczy to niech mi powie o co chodzi. Z góry dziękuję
P.S. Może to coś z ustawieniami routera?? Może ktoś może ktoś mi powie jak to ma być ustawione.Tam jest coś takiego jak: "Połączenie na żądanie" i "utrzymanie aktywności"- które ma być wybrane?? No nie wiem może ktoś ma jakiś pomysł