Skocz do zawartości

Zdjęcie

problem z połączeniem bezprzewodowym

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 kazek700

kazek700

Początkujący

• 17 postów

Napisano 09 01 2008 - 22:16

problem tkwi w tym ze....mam jednego laptopa połączonego bezprzewodowo z routerem i wszystko śmiga jak należy,,,,, niedawno podłączyłem drugiego i zaczęły się chocki-klocki....nie mam juz siły ....proszę o pomoc MOżE KTOś WIE W CZYM PROBLEM....łączę się z siecią- wprowadzam klucz sieciowy-wszystko jest ok-sieć wykryta--sygnał dobry -- otwieram przeglądarkę i jest ok--przeglądam neta---- i po 5 minutach ciach ---- brak połączenia lub połączenie z ograniczeniami,,,,
jeżeli ktoś ma pomysł na takie zjawisko to dziękuje z góry....

• 0

#2 Tequila

Tequila

Stały użytkownik

• 386 postów

Napisano 09 01 2008 - 22:20

To Windows XP ?
Czego używasz do łączenia ? Aplikacji dostarczonej z kartą bezprzewodowa ? jeżeli tak to spróbuj użyc narzędzi wbudowanych w system.

• 0

#3 kazek700

kazek700

Początkujący

• 17 postów

Napisano 09 01 2008 - 23:15

Proszę o bardziej szczegółowy opis bo nie do końca wiem o co chodzi. A używam bezpośrednio połączenia wi-fi w laptopie.
  • 0

#4 krzyhoo

krzyhoo

Admin

• 1 039 postów

Napisano 09 01 2008 - 23:42

a jak coś ściągasz to Ci się urywa sygnał po tych 5 minutach?
  • 0

#5 kazek700

kazek700

Początkujący

• 17 postów

Napisano 09 01 2008 - 23:49

ma XP,,, nie ma znaczenia czy sciagam czy nic nie robie 5 do 10 minut i po wszystkim......potem znowu szuka i szuka i szuka i jak znajdzie to od poczatku to samo....
  • 0

#6 Ania06

Ania06

Stały użytkownik

• 340 postów

Napisano 09 01 2008 - 23:52

Ale w dwóch ci przerywa czy w jednym?Ale w dwóch ci przerywa czy w jednym?
  • 0

#7 Tequila

Tequila

Stały użytkownik

• 386 postów

Napisano 09 01 2008 - 23:53

Z reguły z kartą sieciową (jej sterownikami) instaluje sie oprogramowanie do zarządzania sieciami bezprzewodowymi. Kilka razy zetknąłem sie z problamami z uzywaniem sieci jak takie zarządanie powierzone zostało tym zewnetrznym oprogramowaniom. Przejście na zarządzanie sieciami, które wbudowane jest w XP rozwiązywało sprawę.

Sobie skopiuję jak to mniej więcej zrobić należało.

1. Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz ncpa.cpl, a następnie kliknij przycisk OK.
2. Kliknij polecenie Połączenia sieciowe.
3. W folderze Połączenia sieciowe kliknij, aby zaznaczyć odpowiednie połączenie bezprzewodowe, a następnie kliknij przycisk Zmień ustawienia tego połączenia.
4. Na karcie Sieci bezprzewodowe kliknij, aby zaznaczyć pole wyboru Użyj systemu Windows do konfiguracji ustawień sieci bezprzewodowej.

Jeżeli pole jest nieaktywne to:

1. Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz %SystemRoot%\system32\services.msc /s, a następnie kliknij przycisk OK.
2. Kliknij dwukrotnie pozycję Konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej.
3. Na liście Typ uruchomienia kliknij pozycję Automatyczny, a następnie kliknij przycisk Zastosuj.
4. W obszarze Stan usługi kliknij przycisk Uruchom, a następnie kliknij przycisk OK.

Stąd cytaty

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych