Skocz do zawartości

Zdjęcie

problem z instalacja modemu usb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 zefert

zefert

Nowy

• 2 postów

Napisano 04 04 2007 - 23:21

Mam problem z zainstalowaniem modemu usb thomson speedtouch 330. podczs instalacji z plytki (neostrada tp) w momencie gdy aplikacja prosi o podlaczenie modemu menadzer dodawania sprzetu wykrywa modem ale od razu wyswietla komunikat, ze urzadzenie dzila niepoprawnie (kod 10) i nie moge dokonczyc procesu instalacji. podejrzewam ze moze to byc problem z usb(2.0) lub sterownikami niby sa zainstalowane ale gdy podlaczam mp3 system(xp) ja wykrywa ale przy probie odczytania zawartosci mp3 sie restartuje. jak podlacze pendrive to wykrywany jest jako nieznane urzadzenie a aparat znowu dzila ok. co to moze byc? mam plyte na chipsecie via vt8233 z usb 2.0

• 0

#2 ykoops

ykoops

Stały użytkownik

• 377 postów

Napisano 04 04 2007 - 23:46

Spotkałem się już 2 razy z podobnym problemem na starszych płytach głównych Asusa pod k7... pomógł zakup karty PCI z dodatkowymi portami USB za 30 zł. Spróbuj jeszcze przeinstalować sterowniki do USB, ściągnij najnowszą paczkę z witryny producenta pł. gł.

• 0

#3 zefert

zefert

Nowy

• 2 postów

Napisano 06 04 2007 - 20:57

Spotkałem się już 2 razy z podobnym problemem na starszych płytach głównych Asusa pod k7... pomógł zakup karty PCI z dodatkowymi portami USB za 30 zł. Spróbuj jeszcze przeinstalować sterowniki do USB, ściągnij najnowszą paczkę z witryny producenta pł. gł.

dzieje mi sie to na plycue biostar m7vip 1.1 sterowniki instalowalem kilkakrotnie nic nie dalo, w koncu kupiłem kontroler usb na pci i smiga az milo :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych