Skocz do zawartości

Zdjęcie

[problem] upgrade z windows 7 na 8 bitlocker problem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 prezentacja

prezentacja

Nowy

• 3 postów

Napisano 31 10 2012 - 17:32

witam

dokonałem upgradu z widnows 7 na widnows 8, na 7 miałem zaszyfrowana partycje bitlockerem, hasło pamiętam, nie tworzyłem klucza zapasowego natomiast windows 8 nie widzi mojej partycji, a raczej widzi lecz pisze ze jest niedostepna. Na stronie nigdzie nie pisało ze przed upgrade trzeba deszyfrować partycję, zawiera ona dla mnie istotne dane i na chwile obecną nie wiem czy będzie możliwe ponowne otworzenie tej partycji,

czy zna ktoś rozwiązanie tego problemu ?

pozdrawiam

• 0

#2 Qauke

Qauke

Expert

• 5 156 postów

Napisano 31 10 2012 - 17:36

Na stronie nigdzie nie pisało ze przed upgrade trzeba deszyfrować partycję, zawiera ona dla mnie istotne dane i na chwile obecną nie wiem czy będzie możliwe ponowne otworzenie tej partycji,

Próbowałeś przywrócić system o jeden dzień przez auktualnieniem? odszyfruj partycję i po sprawie.

• 0

#3 prezentacja

prezentacja

Nowy

• 3 postów

Napisano 01 11 2012 - 01:24

jak moge dokonac przywrocenia dzien przed uaktualnieniem bylby wdzieczny za pomoc
  • 0

#4 Qauke

Qauke

Expert

• 5 156 postów

Napisano 01 11 2012 - 11:28

Panel sterowania -> system i zabezpieczenia -> przywracanie -> odzyskaj ustawienia na tym komputerze.
  • 0

#5 prezentacja

prezentacja

Nowy

• 3 postów

Napisano 02 11 2012 - 14:42

dziekuje bardzo za informacje, jest duzo prostszy sposob, panel sterowania, szyfrowanie dysków funcja bitlocker i tam odblokowujemy swoja partycje

pozdrawiam

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych