Skocz do zawartości

Zdjęcie

problem po kupnie grafiki

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 mar1nes

mar1nes

Nowy

• 2 postów

Napisano 04 03 2007 - 14:38

opis problemu: jakiś 2 miechy temu kupiłem sobie geforcea 6800 GS(128MB) palit na AGP. Była to przesiadka z radeona 9000PRO(128mb) więc spodziewałem się dużego skoku wydajności. No i niestety troche się roczarowałłem wielkością tego skoku :). W 3dsmarku '03 mam cos okolo 5k pkt co w porownaniu z innymi posiadaczami tej karty jest marnym wynikiem. W grach mam duże problemy z płynnością (np. Scarface, Neverwinter2)a najgorsze jest to że nie ma większego znaczenia jaką rozdzielczość ustawie i jaki poziom detali- tnie sie praktycznie tak samo :lol: Oczywiście przeinstalowałem system, próbowałem kilku wersji sterowników, mam najnowszego directa i nie wiem co dalej robić. Najbardziej to mnie denerwuje że niektóre gierki chodzą lepiej u mojego kumpla (porównywalne parametry kompa, grafika radek9200) niż u mnie ;) np. Total Overdose.

Mój sprzęt: celeron 2,2ghz,512ram(266mhz),mobo-epox 4BDA533,6800GsPALIT,barracuda80gb, win xp, service pack2,zasilacz nie mam pojęcia :) ale spadki napięć wg Everestu mam takie same jak na poprzedniej karcie

---------------------------------------------------------------------------
newbie tutaj więc witam wszystkich forumowiczów :)

• 0

#2 Firekage

Firekage

Stały użytkownik

• 379 postów

Napisano 05 03 2007 - 12:23

Mój sprzęt: celeron 2,2ghz,512ram(266mhz),zasilacz nie mam pojęcia

I wszystko jasne.

• 0

#3 PC Pogromca

PC Pogromca

Stały użytkownik

• 239 postów

Napisano 05 03 2007 - 14:44

W grach mam duże problemy z płynnością (np. Scarface, Neverwinter2)

Mój sprzęt: celeron 2,2ghz,512ram(266mhz),mobo-epox 4BDA533,6800GsPALIT,barracuda80gb, win xp, service pack2,zasilacz nie mam pojęcia :lol: ale spadki napięć wg Everestu mam takie same jak na poprzedniej karcie

Człowieku, zanim zaczniesz narzekać i opowiadać głupoty, najpierw rzuć okiem na pudełko! Wielki zdziwienie, że Ci nie chodzi NeverWinter Nights! Trzeba mieć procka 3GHz, 1GB pamięci RAM i mocniejszą grafikę (256MB minimum).

Za takie wątki pownien być BAN :) .
  • 0

#4 mar1nes

mar1nes

Nowy

• 2 postów

Napisano 05 03 2007 - 17:14

Za takie wątki pownien być BAN :lol: .

wszystko fajnie ale akurat nwn2 podalem jako przyklad jednej z wielu gier z ktorymi mam problemy(np driv3r), moze i zły faktycznie, ale takie Total Overdose nie powinno mieć problemów chyba przyznasz mi rację?
prosiłbym zanim zaczniesz osądzać komu dać bana a komu nie zebys sie zastanowil co w ogole piszesz (w ktorym miejscu łamie regulamin forum na przykład)
poza tym piszesz mocniejszą grafikę(256mb)- z tego co wiem to ilość pamieci na karcie nie wplywa na plynnosc grafiki jesli gra sie w mniejszych rozdzielczosciach (a w takich wlasnie odpalam)

Firekage:
tzn tak ogolem wszystko do kitu czy np. wymiania zasilacza czy dodanie ramu mogloby pomoc? (na nowy procek i mobo mnie narazie niestac)
  • 0

#5 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 05 03 2007 - 17:36

Procesorek i zasilka do wymiany :]
  • 0

#6 PC Pogromca

PC Pogromca

Stały użytkownik

• 239 postów

Napisano 05 03 2007 - 22:01

Dodać RAM'u i co gorsza procesro by się przydał mocniejszy.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych