Skocz do zawartości

Zdjęcie

podczas uruchamiania kilka opcji wyboru

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 mis ratownik

mis ratownik

Nowy

• 2 postów

Napisano 06 02 2011 - 20:51

Witam,
musiałam przeinstalować sysytem, mialam płyte z xp jednak laptop wyłączał się podczas formatowania albo podczas instalacji wiec wszystko szło jeszcze raz, jeszcze raz i jeszcze raz. w końcu się zainstalował ale jakoś nie za dobrze - wyskakiwały błędy. więc instalowałam od początku. w między czasie znalazłam płyte z vista wiec wyjełam płyte z xp z napędu(był niebieski początkowy ekran). zainstalowałam viste.

jak uruchamiam komputer to pojawia mi sie wybór: starsza wersja oprogramowania, vista home bla bla lub instalator xp

chciała bym żeby nie było tego wyboru tylko naormalnie wchodziła vista. jak to zrobić?

• 0

#2 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 06 02 2011 - 20:59

Kolego odsyłam cię do poniżej tematu w sygnaturce poczytaj i nie ważne że pisze o XP to dotyczy wszystkich wersji systemów M$.

• 0

#3 mis ratownik

mis ratownik

Nowy

• 2 postów

Napisano 06 02 2011 - 21:16

jestem dziewczyną. nie można tak poprostu napisać co mam zrobić bo jak już napisałam na początku jestem dziewczyną.
  • 0

#4 server

server

Zaawansowany użytkownik

• 414 postów

Napisano 06 02 2011 - 21:49

wyszukaj i wyedytuj plik boot.ini
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional 1" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Profesional 2" /fastdetect

będziesz miał coś takiego jak na powyżej, więc usuń jedną z linijek ..."multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional 1" /fastdetect"...
tylko nie bierz szczegółowo przykładu z moich wpisów bo ja mam dwa systemy i mam menu wyboru
  • 0

#5 sig

sig

Początkujący

• 77 postów

Napisano 06 02 2011 - 22:14

Ja bym timeout dał 0 (zero), wtedy menu wyboru się nie pokaże. Xp-ka swoją drogą też przydało by się usunąć

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych