Witam. Jako że planuję się w najbliższym czasie przesiąść z xp pro na vistę (32 bit jak coś...) muszę zmienić swoją starą zasłużoną sb live! 5.1 na coś nowszego gdyż pod tym systemem ona nie działa:( Rozważam te 3 karty:
1-AUDIGY 2 ZS GOLD 2 zs gold
2-Audigy SE 7.1 audigy se 7.1
3-X-Fi mX XTREME AUDIO x-fi mx xtreme audio
Pytanie tylko która będzie najlepsza i zarazem najbardziej opłacalna. Nie ukrywam, że wolałbym aby była to któraś z tych tańszych kart jednak czytałem, że obie są bardzo słabej jakości a niektóre osoby mówiły nawet, że grają gorzej od tej co mam teraz:/ Dlatego własnie jako opcja widnieje też audigy 2 zs gold jednak ona nie ma gwarancji a ja wolę mieć zabezpieczenie wrazie czego no i kosztuje troche więcej. Nie wiem też jak się ma u niej sprawa z vistą a jednak jest to troche starsza karta). Dodatkowo czytałem, że na x-fi mx występują jakieś strzelania/trzaski, a dla mnie takie coś jest NIEDOPUSZCZALNE, czy to prawda? Audiofilem nie jestem ale słuch mam dobry i oczekuję dobrego dźwięku jednak nie ma co przesadzać bo głośniki i tak nie ukażą różnicy (mam stare ale 100% sprawne creativy inspire 5.1 5100). W gry raczej nie gram (nie te lata )a jesli już to raz na miesiąc w stare dobre gta SA albo jakiś nfs czy strzelanka. Słucham dużo muzyki (przeważnie mp3 o wysokim bitrate- najmniejsze jakie mam na kompie to kilka sztuk z 192) oraz oglądam sporo filmów z dźwiękiem 5.1 (dvd, divx z AC3) a więc nie może być żadnych problemów z obsługą kilku głośników(czytałem że te 2 nowsze karty mają z tym problemy pod vistą). Wejście line-in też musi nagrywać czysto bez szumów, buczeń czy trzasków bo bedzie do niego podłączony mixer ecler NUO2 i cd denona dn-s1000.
Podkreslam że wolałbym jak najtańszą kartę a więc napiszcie najwięcej jak tylko możecie o audigy se no i może o x-fi mx xtreme audio.
Troche się rozpisałem ale chciałem podać jak najwięcej szczegółów aby pomóc w udzieleniu pomocy na którą liczę z Waszej strony. Dzięki i pozdro
pizmag

Moja zawartość
Nie podano