Skocz do zawartości

piomaj

OFFLINE Ostatnio: 05 04 2009 11:18
-----

Moje tematy

Nowa Jednostka centralna PC

23 12 2008 - 14:33

Potrzeba mi kupić nowy komputer. Samą jednostkę centralną tak do 1500zł.
Komputer ten nie ma być do gier a bardziej na użytkowanie w stronę internetu.

Chciałbym żeby procka miał tak minimum 2,8GHz

tu problem czy AMD czy Intel?? bo z tego co sie kiedys wywiedziałem to Celeron z góry odpada

zależy mi na tym żeby dobrze chodził czyli żeby miał magistrale szybką jak to bedzie dobre to już reszta pokaże swoje możliwości.

Ramu w granicach 2GB DDR a która cyferka to od płyty i procka będzie uzależnione

Karta graficzna kosmiczna nie jest potrzebna ale lepiej wziąć lepsza żeby dłużej pochodziła, niż żeby za rok kupować nową.

Cala reszta DVD Porty USB i na karty SD opcjonalne. Czytnika kart to nawet być nie musi.

Co tam jeszcze w to wchodzi ??

Karta muzyczna naprawdę nie gra roli w tym wypadku może być wbudowana w płytę główną.

Chyba niczego nie pominąłem :D

Myślę nad komputerem ale nie wiem gdzie dokładnie kupić. Osobiście jestem zdania że w każdym sklepie typu hipermarket czy RTV AGD, wciskają nam niesamowity kit zamydlając oczy obudową a nie mówiąc prawdy o walorach komputera.

Najbardziej pasowałby mi składak, najpewniej podaję na giełdę komputerową do Katowic i tam kupie, tylko podpowiedzcie jak z ta magistralą zrobić i co z tym prockeim i kartą.

Zarządzanie sysytemem opreacyjnym XP Proffesional SP2

17 12 2008 - 15:24

Cześć

Mam ostatnio mały problem. Otóż chciałbym poblokować innym użytkownikom mojego komputera dostęp do niektórych opcji.
Nie wchodzi w rachubę utworzenie nowego konta, chciałbym aby to polegało na zasadzie:

chcesz coś zainstalować podaj hasło dostępu od admina co jest symilarne z jego zgodą na to.

Widziałem takie cudo na komputerach na politechnice gdzie bardzo nam skutecznie właśnie takie operacje utrudniono.

Możemy co prawda uruchamiać programy które nie wymagają instalacji ale do zainstalowania innych potrzeba wpisać odpowiednie hasło.

Macie jakieś pomysły albo doświadczenia z tego rodzaju blokowaniem??

Bardzo proszę o pomoc.