Witam !
Przez blisko 6 lat jestem posiadaczem Acer Aspire 5730 Z. Po wielu latach zaczął szwankować. Postanowiłem zakupić nowego notebooka HP Pavilion. Po około 2 dniach użytkowania nowy notebook zaczął sprawiać takie same problemy, jak jego poprzednik ASPIRE. Między innymi:
- w typowej przeglądarce chrome otwieram kilka kart, próba naciśnięcia karty kończy się wyłączeniem jej, natomiast naciśnięcie przycisku wstecz skutkuje powrotem tej wybranej strony w karcie.
- nie mogę wejść kursorem, ani touchpadem w wybrany folder ( komputer jakby się zwiesił, po naciśnięciu CTR+alt+delete wszystko wraca do normy na pare chwil)
- podczas surfowania w internecie bez dotykania czegokolwiek, laptop zachowuje się tak, jakbym używał scrolla w myszce.
- nie mogę przenieść folderu np. z muzyką poprzez przesunięcie kursorem.
Proszę o pomoc, jeśli ktoś miał podobny przypadek, lub też podejrzewa co może być powodem, że obydwa laptopy tak samo reagują.Po zmianie komputera przekopiowałem na nowy jedynie najważniejsze materiały na uczelnię ( możliwość zainfekowania wirusem? złe oprogramowanie ?) Naprawdę utrudnia to życie zwłaszcza, kiedy sesja się zbliża a projekty gonią ![]()
Pozdrawiam

Moja zawartość
Nie podano