- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: pe-pe
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 3
- Odwiedzin: 507
- Tytuł: Nowy
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
Moje posty
W temacie: Brak obrazu w filmach, tylko dźwięk - nietypowe
09 10 2007 - 14:04
No i wszystko się wyjaśniło. Problem okazał się banalny ale dopiero teraz do tego doszedłem. Okazało się, że w ustawieniach grafiki jest opcja "nakładka wideo", gdzie można ustawić jasność, kontrast, nasycenie i gamma. Wszystko było ustawione na zero, przez co obraz w filmach był całkowicie ściemniony. Musiałem kliknąć na "przywróć wartości domyślne" i zadziałało. Dziwne, że przez reinstalację sterowników te wartości nie ustawiały się na domyślne.
W temacie: Brak obrazu w filmach, tylko dźwięk - nietypowe
03 10 2007 - 23:39
Z tego co widzę, to Driver Cleaner nie czyści sterowników graficznych intela. W opisie czytamy: "Czyści pozostałości sterowników do kart graficznych opartych o chipsety ATI i nVidia, kart muzycznych Creative oraz oprogramowania ATI Multimedia Center"Sterowniki odinstaluj programem Driver Cleaner, możesz też skorzystać z przywracania systemu.
Ale problem pojawił się właśnie w momencie jak ściągnąłem ze strony porducenta najnowsze sterowniki do karty graficznej. Powinno więc pomóc odinstalowanie ich i zainstalowanie poprzednich, które mam na CD dołączonym do laptopa a na których nie było problemów z oglądaniem filmów. Niestety nic to nie daje. Przywróciłem poprzednie sterowniki i nadal nie mam obrazu. Zauważyłem, że działają tylko filmy avi nakręcone moim apratem cyfrowym. Naprawdę dziwne...Moim zdaniem ściągnij ze strony producenta sterowniki od karty graficznej i płyty głównej, poprzednie odinstaluj i sprawdź czy działa.
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: pe-pe
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość