Witam.
Mam laptopa Lenovo N500.
Miałem zainstalowany system Windows XP by DareckiBMW czy jakoś tak, w każdym bądź razie łatwy do znalezienia. System padł ;/
Chciałem oczywiście zainstalować "czystego" Windowsa. Odpalam płytkę, ładnie się bootuje, ładuje potrzebne pliki i po załadowaniu plików wyskakuje niebieski ekran o tytule mniej więcej:
"program zatrzymał instalację z powodu możliwego uszkodzenia kompa, jeżeli ten komunikat pojawił się pierwszy raz bla bla bla. I dalej jest napisane, żebym sprawdził czy nie mam wirusów, czy dysk jest dobrze podpięty lub sprawdził go chkdsk /f"
Pracuję teraz na Ubuntu 9.1, nie mam wirusów, chcę sprawdzić dysk, ale jeszcze nie odkryłem tej cudownej komendy czy programy na ubuntu, bo nigdzie nie moge tego znaleźć.
Ktoś powie, że z ramem lub dyskiem lub nawet myszką jest coś nie tak, ale co? skoro ktoś zainstalował wcześniej XPka, zainstalowałem bez problemów Ubuntu tylko ten aaaa! windows się nigdy nie chce zainstalować (spaliłbym na stosie ten cały "maj-przekret-krosoft")
jak mam sprawdzić dysk skoro kompa mam na gwarancji, ale nie mam jak go dać do serwisu.
dokładna treść komunikatu
""A problem has been detected and windows has been shut down to prevent
damage to your computer.
It this is the first time you've seen this Stop error screen, restart your
computer. If this screen appears again, follow these steps: i te kroki wyżej co wspomniałem"

Moja zawartość
Nie podano