Witam
Planuje pozbyć się obecnego sprzętu i złożyć coś nowego. Na pewno komp będzie mocno wykorzystywany do gier. Planuje przeznaczyć na ten cel do 3500zł ale jak wyjdzie mniej to też będe zadowolony
Mam takie pomysły:
procesor: intel core 2 duo e8400 685zl
płyta: asus p5k Pro 370zl
ram: OCZ 2x2GB Titanium 800MH/z CL4 322zl
grafika: asus 8800gts 512MB 887zl
zasilacz: ?
buda: ?
HDD ?
Kilka słów komentarza: Na początku planowałem pójść w stronę SLI, czyli najpierw kupić jedną 8800gt i za kilka miesięcy drugą, ale po lekturze doszedłem do wniosku, że jest to zbyt ekstrawaganckie posunięcie, dlatego biorę płytę główną pod jedną kartę, żeby nie kusiło w przyszłości. Na początku nie palnuję się bawić w oc. Może później dokupie jakieś lepsze chłodzenie na procka. Z pamięcią raczej też nic nie będę robił (prosta przyczyna- nie potrafie:)) dlatego biorę OCZ. Nie wiem jaki do tego zestawu wybrać zasilacz. Co prawda planuje w przyszłości wymianę grafiki na lepszą (9800?) ale chyba nie trzeba brać aż 620W? Dysk twardy myślę 320 GB ale nie wiem jakiej firmy. Może jakieś sugestie?
Może ktoś by też polecił jakąś fajną obudowę do 350zł? Obecnie mam bude z wentylatorem 22cm co jest chyba jednak przesadą).gif
ozdrab

Moja zawartość
Nie podano