- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: outline
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 5
- Odwiedzin: 511
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
Moje posty
W temacie: Komputer się nie uruchamia/zawiesza
21 07 2007 - 11:23
A data mi sie jakos nie trzyma. Dzisiaj mialem 29 lipca 2004.
Dysk sprawny.
Co do mojego problemu ze zlym wykrywaniem procesora - zalatwione.
Wystarczylo w biosie pogrzebac.
Plyte glowna mam chyba sprawna. Wydaje mi sie, ze to cos z zasilaniem.
Dzisiaj sie nim pobawie.
19 07 2007 - 23:48
Przy instalowaniu windowsa mialem jakies problemy z partycjami. Ze nie dalo sie sformatowac glownej partycji.
Wiec jesli rzeczywiscie (w moim przypadku) to wina dysku, to chyba juz caly komputer do wymiany.
Zaraz sprawdze co sie stanie, jak odlacze ten dysk.
19 07 2007 - 19:17
Mam dokladnie ten sam problem. Ja podejrzewam plyte glowna.
Rowniez zadalem TO pytanie na forum. Jeden z forumowiczow udzielil mi takich rad/wskazowek:
Kondensatory nie sa powybrzuszone, kurzu nie mam. Nie mierzylem jeszcze napiecia. Dzis to zrobie.- uszkodzone kondensatory - zobacz czy nie są powybrzuszane
- rozładowana bateria - zmierz miernikiem ile volt ma (minimum to 2,9)
- kurz - wyczyść komputer (mało prawdopodobne)
Przyjrzałbym się też dokładnie zasilaczowi, tzn należałoby przy pomocy miernika zmierzyć napięcia jakie generuje.
Moze to rzeczywiscie wina baterii?
W temacie: Problem z.. ze wszystkim?
19 07 2007 - 02:46
Tak, jakos o tym nie pomyslalem, o to moj sprzet:
Sempron 2400, Radeon 9550, Epox 8RDA3I. Wyczytalem z zasilacza cos takiego: megabajt, model: MGB-350S ATX.
Napiecie sprawdze dzisiaj. Czekam na miernik.
Jak powiedzialem koledze o zlym wykrywaniu sprzetu, to powiedzial, ze mnie odwiedzi i wgra nowy bios. Moze dzieki temu bedzie ok?
Jest mozliwe, ze to przez plyte glowna nie widze czerwonego koloru i ekran rozmazuje mi sie na prawa strone (o rozmazaniu przedtem nie pisalem)?
Moze jakos zle odbiera informacje z karty, czy cos?
Wyslalem dzis do sprawdzenia innemu koledze screen z moim czerwonym kolorem. Widzial go czarnym, czyli tak jak ja. Nie wiem jak mam to interpretowac. Czy to chodzi o karte? Czy to bez znaczenia - ze i tak by widzial taki kolor jak ja?
Przed chwila chcialem sprawdzic temperature na wyczucie. Pamiec (chyba dobrze nazywam te czarne prostakaciki) i radiator na karcie graficznej az parza. Radiator na plycie rowniez parzy. Ale to moze przez te upaly? Albo moze zawsze to jest takie gorace, tylko nie zwracalem uwagi?
(aha, jesli chodzi o chlodzenie karty, to mialem [jak napisalem] tylko radiator)
Kolega z biosem przyjdzie dopiero wieczorem. Wiec jesli to wina biosa, to chyba bede musial powiedziec 'trudno', bo karte planuje kupic juz dzis rano, zeby doszla mi na piatek. Bo z takim obrazem moje oczy dlugo nie pozyja.
O to karta, ktora planuje kupic:
AGP GeForce 6200A Gigabyte 256MB 64bit
A moze to zasilacz sie kicha? I wszystko psuje. W jaki sposob moge sprawdzic jego funkcjonalnosc?
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: outline
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość