Skocz do zawartości

Zdjęcie

[opera, ff] Opera, Firefox - wyłącza sie bez powodu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 FullMetal

FullMetal

Obserwator

• 5 postów

Napisano 05 11 2006 - 11:54

Nie wiem juz co moge na to poradzic.
Mecze sie z tym problemem od dawna, jakos niedlugo po formacie sie to pojawilo.
Wyglada to tak, ze surfuje sobie po necie, w pewnym momencie jest zwiecha (nie moge przewijac strony, jak klikne gdzies to ze zwyklego wskaznika robi sie klepsydra). Ta zwiecha trwa ok 5-10 sekund, po czym bez zadnego komunikatu przegladarka sie wylacza. Dzieje sie to zarowno na Operze jak i Firefoxie.
Zdazylem tylko zauwazyc, ze dzieje sie to czesto na stronach, gdzie jest duzo bannerow flashowych, moze to ma znaczenie? np czasami mnie wywala z www.gry-online.pl, z www.o2.pl, albo z serwisami gdzie sa takie gierki do grania przez przegladarke (np kurnik). Inne strony moga dzialac godzinami..
Zainstalowalem najnowsze wtyczki flasha. Zmienilem Opere na najnowsza. Wylaczylem antywira i usunalem Jave (na necie wyczytalem ze to niektorym pomoglo). Niestety dalej jest to samo.
Juz mi rece opadaja. Czy ktos ma pojecie, co mozna jeszcze zrobic? :/

• 0

#2 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 05 11 2006 - 14:26

Mozna problem obejść.. proponuje instalację wtyczki do Mozilli FlashBlock, (podobna istnieje także w operze), wtedy nie będzie ładowany Flash - ale w każdej chwili mozna uruchomić go klikajac na ikonke Flasha.

• 0

#3 FullMetal

FullMetal

Obserwator

• 5 postów

Napisano 05 11 2006 - 20:43

Wyglada na to, ze dziala to, jesli chodzi o zwykle przegladanie stron. To juz cos! Dziekuje bardzo.
Bardziej jednak interesuja mnie takie pseudo gierki online. Takie jak np na http://www.spelle.nl/spel/1738/Deal%20or%20No%20Deal.html (wierze ze ten link nie jest lamaniem regulaminu) --> gram sobie przez chwile - raz zagralem przez jakies 2 minuty, drugi raz prawie doszedlem do konca. Zawsze jednak sie wiesza, dokladnie tak jak opisalem w poprzednim poscie :/.
Czy mozna cos jeszcze zrobic??
Zastanawiam sie, czy np zmiana systemu na Linuxowy by pomogla (nie wiem, moze cos sie z windowsem krzaczy). Ale to chyba nie to.. zreszta najchetniej uniknalbym robienia formata.
Prosze o jakies porady, cokolwiek. Nie moge uwierzyc ze jestem osamotniony z tym problemem :D

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: komputer się wyłącza samoistne wyłączanie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych