Miałem jedna partycje zatytułowana Zdjęcia. Teraz nazwa sie zmieniła na Dysk lokalny jeśli chce do niej wejść do wyskakuje zapytanie czy formatować partycje. Jest jakiś sposób aby odzyskać dane zapisane wcześniej na tej partycji. Jesli tak to w jaki sposob??
odzyskiwanie danych z dysku HD
Rozpoczęty przez
Kuki
, 13 04 2007 13:29
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 04 2007 - 13:29
Napisano 13 04 2007 - 14:03
Witam.
A jakie operacje były wykonywane na wspomnianej partycji? Może używałeś trucrypt'a albo temu podobne? Większość danych daje się odzyskać, ale warunek to nie wykonywać operacji na dysku. Każdy zapis to zamazywanie plików. Wypróbuj aplikacji GetDataBack for NTFS. Ja przywróciłem nią 120GB danych, które zostały usunięte podczas stawiania openSuse.
---
Pozdrawiam
Hugster
A jakie operacje były wykonywane na wspomnianej partycji? Może używałeś trucrypt'a albo temu podobne? Większość danych daje się odzyskać, ale warunek to nie wykonywać operacji na dysku. Każdy zapis to zamazywanie plików. Wypróbuj aplikacji GetDataBack for NTFS. Ja przywróciłem nią 120GB danych, które zostały usunięte podczas stawiania openSuse.
---
Pozdrawiam
Hugster
Napisano 13 04 2007 - 16:27
Partycja ta ma obszar 40 GB była wyłącznie na zdjęcia. Nie wykonywałem żadnych operacji na niej . Odziwe jak włączyłem viste widzi ja normalnie mogę obejrzedc foty ale nie mogę ich skopiować na inna partycje. Wydaje mi sie ze dysk szlag trawił dobrze mysle??
Napisano 14 04 2007 - 09:32
Witam.
Ja bym bardziej obstawiał, że to kwestia praw dostępu. Spróbuj odpalić jakiegoś linuxa live i przegrać zdjęcia.
A jaki komunikat błędu masz przy próbie skopiowania pod Vistą?
---
Pozdrawiam
Hugster
Ja bym bardziej obstawiał, że to kwestia praw dostępu. Spróbuj odpalić jakiegoś linuxa live i przegrać zdjęcia.
A jaki komunikat błędu masz przy próbie skopiowania pod Vistą?
---
Pozdrawiam
Hugster
Napisano 14 04 2007 - 18:55
Fotki możesz odzyskać programem typu np. Handy Recovery
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych