Skocz do zawartości

nowisek01

OFFLINE Ostatnio: 06 01 2019 05:16
-----

Moje tematy

Problem z UPS PowerWalker VI 1000T/HD

15 03 2016 - 20:35

Witam
Mam duże problemy z tym UPS, zestaw komputerowy jeszcze do mnie nie dotarł na razie mam UPS i monitor.

1.UPS chciałem naładować. Po podłączeniu do prądu celem naładowania sam mi się włączył i nie chce się wyłączyć gdy klikam przycisk. Ekran po jakimś czasie się wyłącza ale radiatory cały czas chodzą głośno.

2. Tu już moja wina. Byłem świadomy z recenzji, że podłączyć mogę kablem IEC 320, myślałem, że kabel c13-c14 może być. Jednakże okazuje się, że do adaptera od monitora mogę podłączyć tylko kabel typu c6. Co z tym teraz zrobić? Kupować przejściówkę? UPS kupowałem ze względu na chęć uniknięcia zakłóceń, nie wiem czy nie zaszkodzi to monitorowi?

Poniżej trochę narzekania.

Nie chciałbym sprzętu zwracać, ale nie mam zamiaru się z tym użerać zwłaszcza, że sprzęt troche kosztuje. Wkurza mnie jednak jak piszą w angielskiej instrukcji (PL oczywiście brak), żeby nie łączyć z przedłużaczem tylko bezpośrednio do gniazdka. To dlaczego dają kabel który ma nie więcej niż 1.5m. Według instrukcji nie wolno podłączać do urzadzenia ani drukarki laserowej ani skanera. WTF?

Pisali o ładowaniu 6 godzinnym w instrukcji, ale UPS przyszedł naładowany do 3/4. Po 20 minutach miałem już akumulatory pełne.

AC input czyli gniazda na wtyczki są za płytkie i nie są zamontowane na sztywno, chodzą w obudowie. Wtyczka nie wchodzi cała i też można nią lekko poruszać i usłyszeć skwierczenie. Nie wygląda mi to na solidne wykonanie.
Kupowałem w pewnym znanym sklepie internetowym to chyba nie podróbka? Ma ktoś ten model?
Model był jednych z polecanych w pewny zestawieniu zamieszczonym na internecie. Niby pełen sinus itp. :(

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka