Witam wszystkich serdecznie, jestem tu nowy na tym forum.
Kilka dni temu kupilem sobie uzywana karte graficzna geforce 6600 GT 128 DDR III (AGP) i niestety monitor sie nie wlacza, wiatrak od karty graficznej sie kreci. Przypominam rowniez, ze karta jest dodatkowo zasilana przez zasilacz. Dzisiaj mam zamiar pojechac do znajomego i sprawdzic czy w ogole ona dziala. Ale najpierw chcialem wasze zdanie uslyszec.
Przypuszczam, ze moj zasilacz jest dla tej karty za slaby(250Watt). Zadaje sobie rowniez pytanie, jezeli jest za malo zasilania nie powinna karta dzialac na minium, tak ze sie monitor zalaczy ale nie osiagnie max wydajnosci? Czy jest tak, ze jezeli karta jest slabo zasilana prawdopodobnie jak w moim przypadku tu nie dziala?
Przydatne informacje:
Prozesor: Pentium 4, 2,6GHz
Ram: 768DDR-RAM/333MHz
Windows Xp Home Edition, Service Pack 2
HDD1: 60Giga (Barracuda)
HDD2: 250Giga (Barracuda)
Zasilacz: 250Watt
nowa karta graficzna, monitor wylaczony, slaby zasilacz?
Rozpoczęty przez
predator1986
, 23 07 2008 15:28
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 07 2008 - 15:28
Napisano 23 07 2008 - 15:41
mam wlasnie podobny problem z karta AGP SAPPHRIE HD3650 rowniez karte podlanczam pod zasilacz (300 W) wiatraczek sie kreci ale monitor sie nie wlacza
Napisano 23 07 2008 - 15:47
a bios piszczy przy starcie systemu? pytam, bo mam problem podobny, tyle, ze u mnie bios dzwieki wydaje
Napisano 23 07 2008 - 22:25
No wlasnie u mnie nic nie piszczy. U znajomego tez sprawdzalem i tez nie funkcjonowala. Tez moze byc, ze wejscie VGA jest uszkodzone i dlatego nie wlacza sie monitor. Jutro pojade do serwisu, moze oni mi cos doradza, no ale jak ta diagnoza bedzie duzo kosztowac to wole kupic nowa w necie. Jezeli macie jakies pomysly to prosze pisac. Jutro dam male sprawozdanie jak bylo w serwisie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych