Co do SSD. Warto znacznie przyspiesza komfort pracy no i rozruch systemu u mnie laptop uruchamia się w 4-6 sekund dzięki SSD, no i nie ma szans na zamulanie.
Karta Hd8750m jest wydajniejsza od NVIDIA GeForce 820M - W użytkowaniu na codzien nie widac różnicy tylko w grach.
Ja mam podswietlana klawiaturę jak siedzę wieczorem jest to bardzo przydatne ( Dodałeś post o 23;54 nie fajnie by było mieć podświetlanej klawiaturki ;p?). Plusem też Acer jest lekka waga przez co ma mobilność.
Co do ostatniego pytania najlepsze wykonanie z tych 3 ma HP probook
'Notebook R510 jest wyposażony w technologię ASUS Super Hybrid Engine II, która zapewnia natychmiastową dostępność urządzenia. Umożliwia wznowienie pracy w ciągu 2 sekund ze stanu uśpienia' mrzonki, czy jest mi to w stanie wynagrodzic brak SSD?;p
Acer wygrywa klawiatura, ktora przy moim trybie zycia bylaby mega fajnym dodatkiem, z tym ze znam jej uklad na pamiec i nie wiem czy warto inwestowac kilka stow w podswietlenie, bez ktorego spokojnie jak dotychczas sobie daje rade. Waga tez teoretycznie jest atutem, z tym ze mobilnosc dla mnie konczy sie na przechodzeniu z kanapy na lozko i z powrotem, a wiec nie jest najistotniejsza.
Mimo wszystko chyba postawie na HP, poniewaz parametrowo te wszystkie urzadzenia nieistotnie sie roznia, a nauczona doswiadczeniem wolalabym miec cos solidniejszego
Fakt, faktem moj obecny laptop pochodzi z jakiejs trefnej serii, no ale...
Dodatkowo wolalabym kupic sprzet od razu, niz bawic sie w jakies raty, a decydujac sie na Asusa zapewne musialabym czekac do kolejnej wyplaty - niestety, jestem tylko dziewczyna, a odkladanie pieniedzy w okresie sklepowych wyprzedazy jest niezwykle trudne 
w kazdym badz razie wielkie dzieki, jak znajde w Internecie cos godnego mojej uwagi i nie rujnujacego mojej kieszeni, a bede miala jeszcze jakies watpliwosci na pewno sie odezwe