Skocz do zawartości

niekumaty

OFFLINE Ostatnio: 23 11 2007 22:30
-----

Moje tematy

Karta na AGP 2x

21 11 2007 - 00:03

Witam na wstępie zaznaczę że mam 1 komputer do gier i pracy- laptop, a 2 dostałem ostatnio gratis jest starszy ale ma nowy fajny monitor i jako że to desktop będzie mi służył do oglądania filmów i do netu, ale muszę go rozbudować aby chodził w miarę płynnie bo nie jest najlepiej.
karte grafiki planuje zakupić na Allegro tanim kosztem nie chodzi wcale o nic wystrzałowego, raczej wszystko będzie lepsze od tej która obecnie jest zamontowana, I tutaj pojawia się pytanie które mnie przerasta: jaka karta będzie w pełni kompatybilna słyszałem opinie aby rozejrzeć sie za GeForce 3 Ti albo Radeon 8500 czy będą to dobre karty ?? Jaka jest najlepsza karta która by pasowała ?? Dodam na koniec że nie chodzi mi o osiągi chce w tym komputerze tylko poprawić te 32 mega... na 64 albo 128 jak się da ale że to starsze karty to nie powinny być drobie prawda czekam na propozycją jaką zamontować, z Dziękuje.

Liczba gniazd pamięci
Gniazdo DRAM nr 1 64 MB (PC133 SDRAM)
Gniazdo DRAM nr 2 128 MB (PC133 SDRAM)

Kontroler AGP
Wersja AGP 2.00
Stan AGP Włączone
Urządzenie AGP ATI Rage Fury
Rozmiar pamięci fizycznej dostępnej dla AGP 64 MB
Obsługiwane szybkości AGP 1x, 2x <<=======
Bieżąca szybkość AGP 2x
Fast-Write Nieobsługiwane
Side Band Addressing Obsługiwane, Włączone

Producent mikroukładu płyty głównej
Nazwa firmy VIA Technologies, Inc.
Dodam jeszcze że procesor to AMD Athlon 1,2 GHz a pamięć wynosi 192 mega ( planuje zmienić na 512 2x256)