Skocz do zawartości

Zdjęcie

nie instalują się sterowniki urządzeń audio

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 lencewik

lencewik

Nowy

• 2 postów

Napisano 06 07 2008 - 13:29

Witam serdecznie wszystkich użytkowników, od pewnego czasu mam problem prawdopodobnie z kartą dźwiękową (zintegrowana) po formacie komputera kiedy ponownie zainstalowałem sterowniki do płyty głównej (łącznie z dźwiękowymi) nie działa mi głos system nie wykrywa żadnego urządzenia audio (,,Brak urządzeń audio" nie można też zmienić żadnych ustawień w panelu sterowania w zakładce dźwięk). Moja płyta główna to Gigabyte S-Series 945GZM-S2 jest to płyta do procesorów głównie dwu-rdzeniowych. Z góry dziękuje za podjęcie próby pomocy. Pozdrawiam Andrzej.

• 0

#2 Marko_

Marko_

Stały użytkownik

• 279 postów

Napisano 07 07 2008 - 01:16

A co masz w menedżerze urządzeń ?. Są może nie zainstalowane bądź błędnie pracujące urządzenia ?. Oczywiście w Biosie karta jest włączona ?.

• 0

#3 lencewik

lencewik

Nowy

• 2 postów

Napisano 07 07 2008 - 10:59

No są, natomiast w sektorze ,,Dźwięk i multimedia" są zainstalowane różne ikonki, w biosie ... hmm a jak można by to sprawdzić?
  • 0

#4 prosze_o_pomoc

prosze_o_pomoc

Nowy

• 2 postów

Napisano 07 07 2008 - 11:05

sciagnij nowe sterowniki z neta ja tez tak mialem sciagnolem nowe sterowniki i mi chula
  • 0

#5 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 07 07 2008 - 12:46

Odpal oprogramowanie które jest dołączone do tej płyty głównej, ono radzi sobie z tym najlepiej, i z tego co pamiętam samo aktualizuje sterowniki, więc na pewno będziesz miał zainstalowane te dobre. Zakładam że instalowałeś sterowniki gdzieś tam z netu. Mam podobną płytę i tamtejsza karta to chyba ALC-888, z której już nie korzystam.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych