Skocz do zawartości

Zdjęcie

[net/win] Nietypowy problem z instalacją WIFI na XP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 wotek

wotek

Obserwator

• 5 postów

Napisano 16 06 2007 - 10:05

Witam!

Niedawno kupiłem w sklepie laptopa Acer Aspire 5613AWLMi. Zainstalowałem sobie na nim WinXP SP2, i wszystko ok poza kartą bezprzewodową... sterownik który jest dolaczony do płyty nie pasuje...

próbowalem na wszelkie znane mi sposoby, az w końcu oddałem do sklepu, zeby coś z tym zrobili. "informatycy" sobie z tym nie poradzili i wgrali mi wersję testową visty home basic, na której sieć bezprzewodowa działa bez problemu...

A ze ja nie chcę kupować nastepnego systemu, noi ze vista mi się wybitnie nie podoba, próbuję dalej zainstalować na win XP... oczywiście wifi nie działa..., czyli w Połączeniach Sieciowych nie ma ikoni sieci bezprzewodowej...

sciagalem juz wszelkie sterowniki ze strony acera i intela (bo karta wifi jest firmy intel - Intel® PRO/Wireless 3945ABG ) noi dalej nic....
A to co udostępnia acer na swoich stronach to jest jakieś głupie oprogramowanie do sieciówki... jak to zainstaluję to pisze ze nie wykrył żadnej zainstalowanej karty sieciowej ( nawet jeśli przed chwilą niby zainstalował)

kontaktowałem się nawet z serwisem acera, ale kompletnie mnie olali...

co ja mam teraz zrobić? bo juz trace nerw do tego... kupilem laptop po to zeby na nim pracować a nie zeby sie denerwować...

prosze o pomoc...

• 0

#2 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 25 06 2007 - 12:47

Wejdź na stronę producenta i ściągnij uaktualnione sterowniki.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych