Cześć,
mam mały, ale uciążliwy, problem ze swoim połączeniem internetowym. Otóż z dnia na dzień zrobiło mi się takie coś, że połączenie internetowe zostaje zerwane po około dziesięciu minutach od uruchomienia komputera. Dzieje się tak tylko z przeglądarkami, programy p2p, gadu-gadu itd. pozostają połączone, nie wyskakuje też powiadomienie, że zostałem odłączony od usługi. Żeby znów móc korzystać z IE, Mozilli itd musze zrobić reset i znowu mam tylko 10 minut. Z uwagi na to, że p2p, gg itd chodzą, nie sądzę, aby była to wina neostrady, musi to być coś z kompem. Grzebałem w ustawieniach internwtowych - są niezmienione, skanowałem Pandą Antywirusem wszystko i nic nie wykryło.
Miałem firewalla ZoneLabs, ale odkąd zaczął sam z siebie blokować wszystko odinstalowałem go. Z biegiem czasu okazało się, ze cholernie trudno jest go odinstalować całkowicie, pozostają niechciane wpisy w rejestrze itd. Może to z winy pozostałości po ZoneLabs? A jeśli nie to co wg. was?
Problem jest niby błahy, ale cholernie wkurzający.
[net] problem z połączeniem internetowym (neostrada)
Rozpoczęty przez
ahead
, 27 09 2006 14:04
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 09 2006 - 14:04
Napisano 27 09 2006 - 14:29
Przeskanuj kompa ad-awarem i spybotem, może coś pomoże.
Napisano 27 09 2006 - 14:57
... rada j/w a po przeskanowaniu i wyczyszczeniu komputera wstaw log z HijackThis, sprawdzimy czy nie zostały jakieś śmieci 
AdAware SE
SpyBot search & destroy
HijackThis
AdAware SE
SpyBot search & destroy
HijackThis
Napisano 27 09 2006 - 20:05
SpyBot wykrył parę rzeczy, ale nic się nie zmieniło pomimo ich usunięcia.
Ad Aware wiesza się na pełnym skanie, pozostałe nic nie wykrywają.
HiJackThis otwiera się identycznie jak msconfig, czy komenda ctrlalt+del w moim drugim poście - miga na moment jakieś okienko, z którego nic nie zdołałem zrozumieć, wiem tylko że na początku jest napisane 'warning'. Nie da się skorzystać z tego programu.
Ad Aware wiesza się na pełnym skanie, pozostałe nic nie wykrywają.
HiJackThis otwiera się identycznie jak msconfig, czy komenda ctrlalt+del w moim drugim poście - miga na moment jakieś okienko, z którego nic nie zdołałem zrozumieć, wiem tylko że na początku jest napisane 'warning'. Nie da się skorzystać z tego programu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych