Skocz do zawartości

Nekko

OFFLINE Ostatnio: 10 01 2013 18:26
-----

Moje tematy

Płyta głowna pod 775 (C2Q)

02 01 2013 - 17:46

Witajcie. Mój komputer trochę ma więc postanowiłem sobię go trochę ulepszyć. Kartę graficzną już mam. Teraz kupiłem procesor Core 2 Quad q6600 G0. Pojawił się natomiast mały problem. Moja płyta główna pod socket 775 nie obsługuje jednak C2Q (myślałem ,że trzeba patrzeć tylko na socket i wszystko będzie działało. To mój pierwszy większy upgradę więc jeszcze się uczę wszystkiego). Narazie mam płytę główną asrock conroexfire-esata2. Gdybym wiedział kupiłbym sobie odrazu nową mobo i nowy cpu (najpewniej amd). Teraz mam 2 pytania:
1) Czy spróbować jednak podłączyć C2Q(trochę pewnie mi to zajmie :P) czy wogóle nie ma szans ,że zadziała.
2) Jaką w takim razie płytę główną polecacie pod C2Q? Najlepiej z obsługą pamięci DDR2 I DDR3 (nie wiem czy moję środki pozwolą na kupno tych paru giga pamięci ram :P)
Pozostałe parametry kompa:
Zasilacz: Aerocool VP 550
Karta graficzna: Radeon 6850 z dodatkowym chłodzieniem Accelero Twin Turbo Pro
No i nieszczęsny Core 2 Quad 6600 rev. G0

Czerwone paski raz pionowe raz poziome na monitorze

09 12 2012 - 18:36

Witajcie. Jak w temacie mam problem z monitorem lub kartą graficzną(moim zdaniem jednak większe prawdopodobieństwo ,że coś jest z monitorem). Jakiś czas temu (tak z 2 miesiące) kupiłem kartę graficzną dokładnie Radeon 6850 na allegro. I wszystko pięknie ładnie tylko jest jeden problem. Mam takie czerwone paski. Raz pionowe raz poziome. A to ciensze a to grubsze. Na białym tle tego nie widać ale na czarnym/kolorowym już bardziej. Moim zdaniem to nie jest problem z kartą graficzną bo na poprzedniej (Geforce 6200) też takie coś się pojawiało. Ale zmieniłą się jedna rzecz. Ten problem pojawiał sie tylko czasami i tylko przy włączeniu komputera. Wystarczyło aby trochę pochodził i wszystko było pięknie ładnie. Teraz natomiast jej tak non stop od 2 dni. Moją jedyną teorią [i jedyną nadzieją xD] jest to ,że się coś nie rozgrzało jeszcze czy coś [to by tłumaczyło czemu po czasie znikało] a teraz jest zimno to się utrzymuje :P. Ale zawsze wolę się spytać bo sam się nie znam :P.