WIec tak mam dysk o pojemnosci 160gb i podzieliłem go sobie na 4 partycje 10gb©,30gb(D),30gb(E),90gb(F) gdy zainstalowalem WIndowsa na dysku C i sprubowalem go zdefragmentowac to zawieszal mi sie komputer i musialem go restartowac to wpadlem na genialny pomysl, azeby zainstalowac dysk na innej partycji na partycji D noi wszystko idzie gitara do pewnego momentu mianowicie gdy wchodze, kopiuje, przenosze obojetnie jakie pliki z dysku c to mam zwieche kompa i musze znowu restart, a co ciekawsze gdy formatowalem dysk i chcialem zrobic tylko 2 partycje z zachowaniem swoich danych na dobrej pojemnej partycji F(90gb) a na drugiej aby byl widnows to niemoglem utworzyc 2 partycji bo partycja C nieznikala jakby byla osobna niecchcialo ja polaczyc z innymi a wszystkie byly NTFS,gdy chcialem usunac partycje C to pisalo mi ze ta partycja jest systemowa i usuniecie jej spowoduje problemy z rozruchem komputera, to zrobilem 3 partycje, 10gb,60gb,90gb. To zainstalowalem windowsa na partycji 60gb ona nie jest uszkodzona, uszkodzona jest partycja 10gb ale niewiem jak ja usunac pisze ze jak usune to nie uruchomie komputer i jest ona systemowa partycja, teraz jak chce ja zdefragmentowac to mam zwieche, jak wchodze do panel sterowania===>dodaj usun programy, lub wyszukaj programy to tez zwiecha a to niepowinno miec nic wspolnego z dyskiem C bo mam windowsa na dysku sprawnym ktory da sie zdefragmentowac a jeszcze jedno gdy robie CHSDK dysku C(tego uszkodzonego) to tez sie zawiesza komputer, niewiem co robic prosze o pomoc jak moge naprawic te uszkodzone sektory dysku C albo usunac ta partycje nie tracac danych bo sa naprawde dla mnie wazne.
z gory dzieki za pomoc
pzdr
(troche sie rozpisalem)

Moja zawartość
Nie podano