Laptop Samsung NP355V5C zamiast pełnego Bios'a jest jakiś Aprio setup Utility. Już na samym początku miałem problem by mi ruszył z pendrive bo akurat tam mam nagrany obraz z Windowsem 7. Musiałem uu=stawić w tym pseudo biosie Fast bios Mode na DISABLE i Secure Boot na disabled i w os mode section wybrać UEFI and LEGACY OS żeby w ogóle widział USB, może komuś się przyda na przyszłość... ale do rzeczy.
System ładnie się zainstalował odłączyłam pendrive restart lapka i echo czarny obraz żadnego komunikatu. Ale jak podczas startu wcisne f10 pokazuje mi z czego ma bootować i wybieram dysk twardy system rusza bez problemu. Pustawiałem wszystko na disable botowanie z usb,cdrom, lan... zostało tylko HDD i za cholere nie chce ruszać. Za każdym razem muszę wciskać przy starcie F10 i wybierać dysk twardy by system ruszył. Dysk twardy przedstawia się jako ST750LM022 HN-M750MBB
Graficznie może wytłumacze
Więc tak załączam komputer mam czarny ekran. Załączam komputer przytrzymuje F10 pokazuje się plansza:

Wybieram pozycje drugą czyli dysk twardy system Win7 startuje normalnie.
W bios mam ustawienia takie:

---> Hard Drive BBS Priorites:

I za cholere nie mogę sobie ztym poradzić za każdym razem musze przy starcie wciskac F10 i wybierac dysk twardy żeby sytem ruszył ;/

Moja zawartość
Nie podano