PS. Jak będziesz miał opinie o 8800gt to poślij mi PM z linkiem/cokolwiek albo dopisz kilka słów do tego tematu.
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: nastynas
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 6
- Odwiedzin: 423
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
Moje posty
W temacie: Zestaw dla grafika/animatora za 3-3,5k
28 10 2007 - 13:51
Nurku trzeba było od razu rzucić tym linkiem
Wczoraj przeglądałem mnóstwo tematów ale tego nie zauważyłem. Zresztą jak się zna na sprzęcie tak jak ja to samo przeglądanie postów nie wystarcza. Dzięki!
PS. Jak będziesz miał opinie o 8800gt to poślij mi PM z linkiem/cokolwiek albo dopisz kilka słów do tego tematu.
28 10 2007 - 13:43
Wow chłopaki naprawdę dzięki za konkretne odpowiedzi! Nawet mała sprzeczka się wywiązała 
W zasadzie to już wszystko zostało omówione, czekamy teraz na premierę karty 8800gt na którą to się pewnie zdecyduje. Jeszcze tylko dla formalności zapytam o dysk. Czytałem o RAID i powiem szczerze, że nie jestem przekonany. Mówię tutaj tylko o wykorzystaniu 2 dysków, większa ilość w moim przypadku to zbędna fanaberia. Dlatego jeśli nie będę się bawił w RAID to pozostaje wybrać naprawdę solidny i stabilny dysk i pamiętać o regularnych backupach.
Macie jakiegoś faworyta wśród dysków? Godnego zaufania a w dodatku nie głośnego (Nurek podałeś dobry model, ale lubię wiedzieć więcej
)
W zasadzie to już wszystko zostało omówione, czekamy teraz na premierę karty 8800gt na którą to się pewnie zdecyduje. Jeszcze tylko dla formalności zapytam o dysk. Czytałem o RAID i powiem szczerze, że nie jestem przekonany. Mówię tutaj tylko o wykorzystaniu 2 dysków, większa ilość w moim przypadku to zbędna fanaberia. Dlatego jeśli nie będę się bawił w RAID to pozostaje wybrać naprawdę solidny i stabilny dysk i pamiętać o regularnych backupach.
Macie jakiegoś faworyta wśród dysków? Godnego zaufania a w dodatku nie głośnego (Nurek podałeś dobry model, ale lubię wiedzieć więcej
28 10 2007 - 00:08
Nurku nie doczytałem z tym RAMem, bo faktycznie napisałeś o 4gb tylko tak na pierwszy rzut oka to wyglądało jak 2gb
Oczywiście oszczędność 100zl nie jest tutaj praktycznie nic warta.
A w jaki sposób dobrałeś do tego configu akurat taką pamięć, czy ma to jakieś głębsze uzasadnienie?
Drugie pytanie w sumie niepotrzebnie nieco mi się nasuwa, ale skoro już kupuje ten dodatkowy wiatraczek na CPU (bo rozumiem że ten box'owy się wywala) to może warto się zastanowić nad nieznacznym podkręceniem procesora? Czytałem że płyta Abitu nieźle się do tego nadaje. Oczywiście ja się za to nie zabieram, oddam to w ręce komuś co się na tym zna
I jeszcze o procesorze: faktycznie nie pakować się już w Exxxx?
A w jaki sposób dobrałeś do tego configu akurat taką pamięć, czy ma to jakieś głębsze uzasadnienie?
Drugie pytanie w sumie niepotrzebnie nieco mi się nasuwa, ale skoro już kupuje ten dodatkowy wiatraczek na CPU (bo rozumiem że ten box'owy się wywala) to może warto się zastanowić nad nieznacznym podkręceniem procesora? Czytałem że płyta Abitu nieźle się do tego nadaje. Oczywiście ja się za to nie zabieram, oddam to w ręce komuś co się na tym zna
I jeszcze o procesorze: faktycznie nie pakować się już w Exxxx?
27 10 2007 - 20:30
Diabeł dzięki za info 
Nurek podałeś fajny config, dzięki wielkie! Faktycznie kasa się szybko rozchodzi, ale te podzespoły myśle ze są tego warte.
A co z RAM, bo skoro faktycznie xp obsługuje tylko 3.2gb to pozostaje mi kupić 3 kostki po 1gb czy jakaś inna kombinacja? Ma to jakiekolwiek znaczenie jak są dobrane kości?
Nurek podałeś fajny config, dzięki wielkie! Faktycznie kasa się szybko rozchodzi, ale te podzespoły myśle ze są tego warte.
A co z RAM, bo skoro faktycznie xp obsługuje tylko 3.2gb to pozostaje mi kupić 3 kostki po 1gb czy jakaś inna kombinacja? Ma to jakiekolwiek znaczenie jak są dobrane kości?
27 10 2007 - 20:02
Mogę poczekać tydzień góra dwa tyg.
A grafika musi być z NVidia jak napisałem na początku
Także radosław odpada.
Jakieś inne pomysły? Co z procesorem i dyskami. Bawił się ktoś z RAIDem?
A grafika musi być z NVidia jak napisałem na początku
Jakieś inne pomysły? Co z procesorem i dyskami. Bawił się ktoś z RAIDem?
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: nastynas
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość