I mam takie pytanie jakich pelno na forach;/ na jaki sprzęt zmienic i ile bym wziąl za to(co mam do zmiany TYLKO) ja sie na tym niestety zabardzo nie znam... Planuje zmienic plyte główna na początek ;]lecz nie wiem jaka kupic na jaki socket itp;p i czy lepiej obudowe z zasilaczem czy bez.
Nastepne pytanie zmieniajac plyte główną co bym musial zmienic do tego(jaka rzecz by nie pasowala do leeepszej plyty głównej?)
Komp mi jest potrzebny do ogladania filmów, pobierania oraz grania. Czesto mam zalączone pare aplikacji i mi muli kompa;/(np program graficzny przez 2000pedzli i 1000 czcionek nie chce mi sie zamknac normalnie bo go tak muli(musze alt ctrl del;/) komp chodzi 14godzin dziennie okolo+. Doradzcie mi coś prosze;] a jesli chcecie to mozecie napisac cos o sprzecie moim;p(tragicznym;p)
Stacje dysków: Samsung SW-252B (nie wiem czy potrzebne)
Samsung SH-S162L(wszystko cool;] nie chce zmieniac)
Monitr: Asus VW192s (nówka;] nie chce go zmieniac
drukarka: HP C3180 (nówka;] nie chce jej zmieniac)
Mysz: a4tech wop-49 (z sterownikiem na dyskietce, zmienil bym na lekka bezprzewodowa (do3m) ale dobra;](mniej niz 35;)
Klawiatura: a4tech kb-21 (z sterownikiem na dyskietce, zmienilbym na rownie fajna ale bezprzewodową(maaaaxymalnie 40zl)
Glośniki: Manta mm950(lub Manta mm 950) (mi sie podobaja;] nie chce ich zmieniac)
Procesor: Intel® Celeron® CPU 2.40GHz (do zmiany;p)
Płyta główna: p4al-800 asrock(do zmiany? z jakim socketem najlepsza;/)?
Dysk twardy: Samsung SP0802N (do zamiany na mniejszy nie potrzebuje 80gb)
Zasilacz: Megabajt MGB-350ATXP4 (do zmiany!
Karta muzyczna: c-media ac 97 audio device (do zmiany szyybko)
Karta graficzna: NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X(do zmiany SZYYBKO)
ram;512(2kosci)(Zmienic na 1gb(w 2 kosciach;])
co bym chcial nowego:
chcialbym karte 256(grafike;p) i jakies 1024ram(2kosci) jakas muzyczna, dysk jakis 20-30gb plyte glowna nowoczesna (zeby za 3 lata dalej sie nadawala;p) zasilacz jakis (co by sie nie spalił;pheh) jakis procek(tani a dobry;p) i ile by mnie to wynioslo;/
a i nastepne pytanie jesli duzo uzywam kompa do przegladania stron czy nada sie do tego VISTA(oryginalna?) bo nie wiem jakiego windowsa kupic
jakies pytania PROSZE PISAĆ TU;]
A jak ktoś chce konwersacje(rozmowe;p) ze mna przeprowadzic to 7867629
Pozdrawiam! Paweł
ps.ładnie wygląda forum;]