Skocz do zawartości

Zdjęcie

myszka do gier

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Maci3k

Maci3k

Początkujący

• 11 postów

Napisano 19 07 2008 - 17:33

potrzebuję myszy do gier i internetu, moja A4Tech 510D pod USB to obraz nędzy i rozpaczy :/ rolka działa albo nie, w porównaniu do A4Techa 013 (PS2) wolniejsza reakcja, strach się bać...

przewodowa, złącze PS2 - ale nie USB z przelotką na PS2 - samo PS2, zraziłem się niemiłosiernie do myszek USB :)
niski profil - prowadzenie samymi palcami z nadgarstkiem mocno opartym o blat biurka
jedna rolka z przyciskiem
dwuklik(bardziej pożądany)/trzyklik jednym przyciskiem
co najmniej 2 dodatkowe programowalne przyciski
co do DPI to w miarę dokładna, jeśli miałaby przycisk do szybkiego zmieniania rozdzielczości i nie potrzebowała sterowników to byłoby świetnie

cena najchętniej jak najmniejsza :) byle ine ponad 150zł :) poniżej 100 by się przydała :)

namierzyłem kiedyś ładnego srebrnego Logitecha ale zgubiłem namiary, teraz patrzę na A4Techa serię X7 ale one chyba wszystkie są pod USB :)

• 0

#2 Hugster

Hugster

Tweaks.pl Team

• 426 postów

Napisano 19 07 2008 - 19:13

Witam.

Zastanawiam się, co znaczy że zraziłeś się do myszy USB - w czym są złe?

Osobiście używam Logitech'a G5 - do pracy, grafiki, gier. Uważam, że mysz jest idealna.

Wyprofilowana, na świetnych ślizgaczach, dodatkowo odważniki które wbrew pozorom nie są bajerem - można precyzyjnie dopasować mysz do własnych potrzeb.
W zestawie aplikacja, która umożliwia programowanie przycisków, wspomniane odważniki w kasetce i co ważne - mysz ma możliwość zmiany 'w locie' czułości - od praktycznie 100 do 2000dpi.

---
Pozdrawiam
Hugster

• 0

#3 Weksel

Weksel

Intel inside

• 646 postów

Napisano 19 07 2008 - 19:23

Jeśli około 100 złotych to polecam:

http://www.bazarcen.pl/product_357298.html
Logitech MX518

ma zmianę czułości w locie, ładny profil, dobrze leży w dłoni. Do gier jak ulał. Maksymalna czułość 1600 czy 1800 dokładnie nie pamiętam.
Tylko to jest optyczna, niestety nie laserowa (mysz ma kilka lat).
Aha, jest na USB, ale ma przejściówkę... Wiesz ciężko będzie znaleźć dobrą mysz na PS2
BTW: Dlaczego zraziłeś się do myszy na USB?
  • 0

#4 Maci3k

Maci3k

Początkujący

• 11 postów

Napisano 19 07 2008 - 19:58

do myszy USB zraziła mnie moja obecna, po miesiącu rolka działa kiedy chce a przy szarpnięciach potrafi pokaźnie odbić w drugą stronę :)
może akurat ten mój egzemplarz jakiś felerny się trafił...
możecie mi wyjaśnić jak wielka różnica jest między laserem a zwykłą optyką?

Weksel, zaciekawiłeś mnie tą MX518 :) możesz o niej powiedzieć słowo więcej?
przycisku kilkukrotnego kliknięcia nie widzę, natomiast są dwa po obu stronach rolki i dwa z boku... łącznie 7 przycisków i jeden do zmiany rozdzielczości
myślałem właśnie nad Twoimi słowami że dobrą mysz na PS2 trudno i zawisłem nad A4Tech XL-750 BF - tania (na tym niestety tym razem muszę położyć nacisk), na papierze niby dane całkiem konkretne...
a taki M$ Sidewinder poraża swoimi makrami :) ale i 2x droższa niż mój budżet przewiduje :)
G5 jest tu tańszym modelem od MX518 a wyglądają niemal identycznie
  • 0

#5 Hugster

Hugster

Tweaks.pl Team

• 426 postów

Napisano 19 07 2008 - 21:00

Witam.

Dla sprostowania, G5 jest laserowa natomiast MX518 jest optyczna. Stąd właśnie ta różnica, że G5 kosztuje 205zł ,a MX518 99zł. Jeśli chodzi o wygląd - praktycznie takie same.

---
Pozdrawiam
Hugster
  • 0

#6 Maci3k

Maci3k

Początkujący

• 11 postów

Napisano 21 07 2008 - 19:35

z tych dwóch chyba jedna jest dla mnie tylko dostępna, bo używańca za pół ceny nie wezmę :)
dzięki za rady :]
możecie się wypowiedzieć jeszcze o tej A4Tech z ostatniego mojego posta?
  • 0

#7 motyx

motyx

Zaawansowany użytkownik

• 571 postów

Napisano 05 08 2008 - 09:23

poniżej 100 są bardzo fajne X-750F i X-750BF. Oczywiście oba ze stajni A4tech. różnią się troszeczkę ceną (BF troszke droższa... kilka zł.) i materiałem (F jest plastykowa a BF ma gumową powieszchnię)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych