Skocz do zawartości

Myopic

OFFLINE Ostatnio: 17 09 2012 08:19
-----

Moje posty

W temacie: [problem] nie wyświetlają się ikony plików web - HTML - Windows7

13 09 2012 - 10:34

Problem był w rejestrze HKEY_CLASSES_ROOT\ChromeHTML\DefaultIcon
Była wartość "%1", a powinno być C:\Users\Mój_użytkownik\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe,0
Po zmianie, ikonki powróciły. :)

Problem rozwiązał specjalista od komputerów na innym forum.
Może komuś to rozwiązanie się przyda, gdy będzie miał podobny problem.
Dziękuję za zainteresowanie tym wątkiem i wypowiedzi.

12 09 2012 - 23:17

Nie ma w moim systemie takiej ścieżki. Może to inna wersja Windows. Ja mam Home Premium.
U mnie jest to zorganizowane w taki sposób:
C:/Użytkownicy/Mój_użytkownik/AppData/Local/IconCache.db

Zrobiłem więc tak jak napisałeś - usunąłem ten plik, zrestartowałem komputer. Niestety nie pomogło.
Zapewne gdyby przeinstalować Google Chrome to by pomogło, ale może zanim się na to zdecyduję, to uda się coś jeszcze zaradzić.

12 09 2012 - 22:44

Nie, nie - to nie w tym problem. Pliki HTML są dobrze skojarzone z przeglądarką Google Chrome, co potwierdza załączone przeze mnie zdjęcie (w kolumnie po prawej wyświetla się typ pliku). Po dwukrotnym kliknięciu w plik HTML otwiera on się w przeglądarce Google Chrome.
Tutaj chodzi o wygląd ikonek w menadżerze plików, czyli żeby przy plikach HTML wyświetlały się ikonki Google Chrome. Tak było, ale się straciło. W programie Total Commander ikonki także nie wyświetlają się przy plikach web.
Proszę o przywrócenie mojego pierwotnego tematu tego wątku, gdyż ten obecny nie odzwierciedla problemu.

Dzięki za przywrócenie tematu.
Jeszcze jedna informacja - mianowicie gdy wybiorę, aby pliki web otwierały się domyślnie za pomocą innej przeglądarki np. IE lub Mozilla, wtedy ikonki tych przeglądarek wyświetlają się przy plikach prawidłowo.