Mam taki problem. Niedawno kupilem nowego kompa (sam skladalem komponenty), zainstalowalem na nim nowa viste (32bit) no i chcialem odpalic nowe gry wykorzystujace directx10 (crysis, call of duty 4, world in conflict). Podczas odpalania gier pojawiaja sie rozne problemy jednak wszystkie wygladaja na zwiazane z tym samym:
Przy Crysis i WiC odpalaja sie poczatkowe loga, po czym nei chce sie zaladowac menu, po chwili wywala mnie z gry pisze ze wystapil nieoczekiwany problem i system musi zamknac program, po zamkniecu w prawym dolnym rogu pojawia sie dymek ze sterownik ekranu odzyskal sprawnosc.
Przy CoD4 wchodzi do menu, wszystklie opcje mozna zmieniac jednak po wcisnieciu nowa gra, laduje sie gra, slychac intro przed pierwsza misja po czym jest to co powyzej. Dodatko jesli szybko nie zamkne przez menadzera urzadzen gry to pojawia sie bluescreen i komp sie wylacza po jakis 3 sekundach
Doszedlem do wniosku ze jest to blad wspolpracy mojej karty graficznej z directx10, lub z sama vista. Karte graficzna mam Gigabyte Geforce 880GT, zainstalowalem najnowsze sterowniki ze strony nvidia z lipca i niestety nie wiem co poradzic.
Sterownik ekranu potrafi wariowac nawet przy odpalaniu sapera.
MIal ktos taki problem lub wie co zrobic?

Moja zawartość
Nie podano