Skocz do zawartości

mucios-czaczos

OFFLINE Ostatnio: 05 12 2006 11:24
-----

Moje posty

W temacie: Wybór firewalla

02 11 2006 - 22:25

A najskuteczniejszy FireWall ??
Co polecacie z własnego doświadczenia? Może ten co reklamuje NOD32? Czy może Kaspersky?
A może jakiś inny?

PS - Co do Kaspersky'ego :
Czy jak zakupie: Kaspersky Internet Security 6.0, to jest już w nim zawarty Kaspersky Anti-Virus 6.0 ??
Bo nie moge się doczytac :(

W temacie: Twój program antywirusowy

30 10 2006 - 08:26

Potrzebuję zakupić jakiś dobry program antivirusowy, najlepiej z jakąś dobrą zaporą firewall.
Co polecacie?
Podobno Norton AntiVirus jest dobry ale strasznie zamula komputer.
Jakiś czas temu polecano mi Pandę, ale z innych źródeł dowiedziałem się że ona też strasznie zamula komputer.
Więc co wybrać?
Co zapewni mi silną ochronę kompa z firewallem, i jednocześnie nie zwolni mi strasznie systemu??

HELP! Zaznaczam że nie pytam o darmowe, tylko o płatne AntiVirusy.
(Przy okazji czy warto zainwestować w 2 antivirusy?: JAKIS ZAGRANICZNY + Mks_Vir ? - czy to zbędne?)

WIDZE ŻE NIKT MI NIE PODPOWIE :D

W temacie: FAT32 VS NTFS

27 10 2006 - 15:44

dzięki za informacje. A możesz mi podac jakies dobre programy ktore wlasnie poradzą sobie z dotarciem do danych w przypadku hdd w NTFS ?? Najlepiej w PL wersji jęz.
bede b. wdzieczny.
(bo wlasnie to mialem na mysli - mialem raz juz taki problem z windowsem i przez to że moj hdd byl sformatowany w NTFS nie dalem rady dotrzec do danych)

W temacie: FAT32 VS NTFS

27 10 2006 - 09:58

Mam pytanie: Czy prawdą jest że formatowanie HDD w systemie FAT32 jest możliwy tylko dla dysków do 32GB?
Jesli mam wiekszy dysk to pozostaje mi tylko NTFS ??

Podobno na FAT32 łatwiej zadzialać jak system/dysk zacznie szwankować tak że winda xp przestanie dzialać.
HDD mam powyżej 32GB, czy pozostaje mi tylko mozliwosc sformatowania go w NTFS ??
bede wdzieczny za uświadomienie mnie.

Jak najlepiej sformatować dysk 80GB, chcialbym w fat32 jesli sie da. Zaznaczam że plyty instalacyjnej windows xp nie mam bo pozyczylem i bede ja mial spowrotem dopiero za jakis czas :glare: