Skocz do zawartości

mkarotka

OFFLINE Ostatnio: 18 11 2006 11:31
-----

Moje tematy

zewnętrzny dysk

13 11 2006 - 21:18

Witam,

zastanawiam się nad kupnem zewnętrznego dysku twardego w celu zainstalowania na nim linuxa. W domu mam 3 kompy w tym:

1 --> płyta obsługuje interfejs dysków ATA
2 --> płyta obsługuje interfejs dysków SATA
3 --> laptop z SATA

Większość dysków zewnętrznych posiada intefejs Ultra ATA/100. Czy dysk zew. z tym interfejsem będzie działal sprawnie z kompem 1, 2, 3 ??? Czy moze kupić zew. dysk eSATA. Ale czy on będzie działał z kompem 1(komp w moim pokoju - prorytetowy):).

Jaki dysk kupić 2.5 cala czy 3.5cala (mniejszy lepszy więc chyba 2.5 ale czy bedzie ok z kompem 1 i 2) dysk podłączany przez usb

pozdrf

[win] problem z windows lub ze sprzętem

05 11 2006 - 14:54

Mój komputer:
P4 2,8ghz
512 ramu (kość 256 dołożona jakies 1 mich temu)
dysk 120 GB
karta grafiki - ati radeon 9200 se( były z nią problemy z normalnymi sterownikami więc zainstalowałem sterowniki microsoftu i działało :D
neostrada 256
-----------

Oto mój problem:
1. Po włączeniu komputera dość czesto pojawia się błąd generic system32 host process.

2. Od czasu do czsu samoczynnie zmienia się wygląd systemu windows xp z standardowego na klasyczny a później powracza do normy.

3. Po połączeniu neostrady chodzi bardzo wyvbiurczo (od 1 do 40 min) i póxniej się rozłacza i niema ponownej mozliwości połączenia (wyskakuje: brak komponentów modemu). Aby ponowinie połaczy trzeba uruchomić komputer ponownie

Wczoraj zrobiłem reinstalację windy myśląć ze to jakiś problem z xp ale po ponownym zaistalowaniu wszystkiego dalej pojawiały sie powyższe problemy;/

Czy to mozę być wina pamięci ?? , karty graficznej ?? bo cóż innego jak winde mam czystą po formatce a ten sam windows na drugim kompie z inną neostradą dział apoprawnie.
thx za szybką odpowiedz

edit// Zmiania działu - pisarz