Małe odświerzenie:
Nie chcę pisać nowego tematu, dlatego zapytam, konkretnie jak zainstalować system kiedy już go mam na dysku. Tzn. z tego co pamiętam, to Win7 po prostu zapisuje gdzieś stary Windows, i instaluje nowy. Ale własnie o tym 2 pytanie.
Chcę jeszcze podzielić partycję 200GB, ale nie wiem jak, gdyż wszelkie poradniki mówią o "nieprzydzielonej" części dysku. Sęk w tym, że nie chcę go formatować, a i też dysk 200GB na sam Windows plus jakieś sterowniki to trochę za dużo. Nie chcę go formatować.
To wszystko, pozdrawiam serdecznie!
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: misioeq
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 6
- Odwiedzin: 486
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Windows XP
0
Neutralna
Moje posty
W temacie: Dziwne zastyganie komputera
11 08 2010 - 16:03
10 08 2010 - 22:00
Odinstalowałem, ale niestety, nie mam punktu przywracania, który byłby odpowiedni (czyli przed instalacja TuneUp). Spróbuję tego programu, który kasuje wszystkie pozostałości po programach w rejestrze, ukrytych folderach itp. Muszę go poszukać.
Jeszcze raz dzięki!
Jeszcze raz dzięki!
10 08 2010 - 21:17
Hmmm, to trzeba popróbować. Ale już nie dziś, nie chce mi się bawić o tej godzinie.
Wielkie, wielkie dzięki za rady!
P.S - jeżeli w ModeCom Feel 350W, to mogę mieć pewność, że pogram choćby w wyżej wymienionego Wiedźmina, FIFĘ jakąś, że o przeglądaniu stronek i słuchaniu muzyki nie wspomnę? (Bo z tego co tam "usłyszałem", taki procek jak mój i grafika potrzebują dużo zasilania.
W każdym razie też komputer działa od 19.30, bez zarzutu.
Pozdrawiam, i jeszcze raz wielkie dzięki!
Mały edit: chyba sobie przypomniałem, po czym mniejwięcej mam takie zwisy. Instalowałem bowiem TuneUp Utilites i cos podobnego od Ashampoo. Tyle, że TuneUp wprowadza cos do procesów, które włączają się od startu systemu i są tam, nawet jeżeli program nie jest włączony. Wyrzucę go z komputera i zobaczę, co to da.
Wielkie, wielkie dzięki za rady!
P.S - jeżeli w ModeCom Feel 350W, to mogę mieć pewność, że pogram choćby w wyżej wymienionego Wiedźmina, FIFĘ jakąś, że o przeglądaniu stronek i słuchaniu muzyki nie wspomnę? (Bo z tego co tam "usłyszałem", taki procek jak mój i grafika potrzebują dużo zasilania.
W każdym razie też komputer działa od 19.30, bez zarzutu.
Pozdrawiam, i jeszcze raz wielkie dzięki!
Mały edit: chyba sobie przypomniałem, po czym mniejwięcej mam takie zwisy. Instalowałem bowiem TuneUp Utilites i cos podobnego od Ashampoo. Tyle, że TuneUp wprowadza cos do procesów, które włączają się od startu systemu i są tam, nawet jeżeli program nie jest włączony. Wyrzucę go z komputera i zobaczę, co to da.
10 08 2010 - 20:43
Nie, komputer był składany w sklepie, i chodził dobrze aż do teraz (czyli przez około rok)
Tu mam zrzutę z Everesta.
A z tymi sterami od Windowsa, to nie mam pojęcia. Akurat jest tak, że sam wyszukuje i instaluje oprogramowanie, czy to od USB, czy czegokolwiek. Raczej tylko od karty graficznej instaluję sam (resztę przez aplikację Windowsa)
Pozdrawiam!
Tu mam zrzutę z Everesta.
To co robić? Zasilacz mogę sprawdzić, mam fachowca, który by to załatwił. A żeby pożyczyc taki zasilacz - to raczej będzie trudno, od starego kompa raczej nie da rady, bo jest słabszy.PS. Zapytałem się szwagra - składa kompy w sklepie - też twierdzi, że to może być zasilacz i jego by w pierwszym rzędzie sprawdził. To, że jest w miarę dobry nic nie znaczy. Ja swego czasu też musiałem wyrzucić dobrego Chiefteca, bo się okazało, że źle współpracował z płytą główną.
Masz możliwość - pożycz i sprawdź.
Acha, jeszcze coś. Masz Wina7, a do niego brakuje sterowników. Jeżeli wrzucisz nie te, nawet do klawiszy czy myszki to też mogą one powodować zwiechy.
A z tymi sterami od Windowsa, to nie mam pojęcia. Akurat jest tak, że sam wyszukuje i instaluje oprogramowanie, czy to od USB, czy czegokolwiek. Raczej tylko od karty graficznej instaluję sam (resztę przez aplikację Windowsa)
Pozdrawiam!
10 08 2010 - 20:10
Witam!
Instalowałem dużo rzeczy, sam już nawet nie pamiętam, po czym to mogłoby się dziać. Akcesoriów żadnych nie dodawałem, tylko to co było (monitor LCD+klawiatura+myszka+głośniki 5.1 to wszystko)
Z SpeedFana mam tylko takie coś:
Zaraz po włączeniu komputera:
GPU: 51C
Temp1: 40
Temp2: 33
Temp3: -2C
Temp: 0C
HD0: 37C
Core 0: 31C
Core 1: 31C
Po uruchomieniu Wiedźmina (ER, 1.5) i czasie grania ok. 45 min, zmieniły się tylko:
GPU: 75C (ale chwilę po wyłączeniu wróciło do 56C)
Temp1: 46C
Napięcia mam takie:
Vcore1: 1,10V
Vcore2: 1,98V
+3,3V: 3,36V
+5V: 5,00V
+12V: 0,38V
-12V: -16,80V
-5V: -8,48V
+5V: 5,27V
Vbat: 3,04V
(Sorry, ale wrzuta nie chce mi się robić, szybciej napiszę...)
Pozdrawiam!
Instalowałem dużo rzeczy, sam już nawet nie pamiętam, po czym to mogłoby się dziać. Akcesoriów żadnych nie dodawałem, tylko to co było (monitor LCD+klawiatura+myszka+głośniki 5.1 to wszystko)
Z SpeedFana mam tylko takie coś:
Zaraz po włączeniu komputera:
GPU: 51C
Temp1: 40
Temp2: 33
Temp3: -2C
Temp: 0C
HD0: 37C
Core 0: 31C
Core 1: 31C
Po uruchomieniu Wiedźmina (ER, 1.5) i czasie grania ok. 45 min, zmieniły się tylko:
GPU: 75C (ale chwilę po wyłączeniu wróciło do 56C)
Temp1: 46C
Napięcia mam takie:
Vcore1: 1,10V
Vcore2: 1,98V
+3,3V: 3,36V
+5V: 5,00V
+12V: 0,38V
-12V: -16,80V
-5V: -8,48V
+5V: 5,27V
Vbat: 3,04V
(Sorry, ale wrzuta nie chce mi się robić, szybciej napiszę...)
Pozdrawiam!
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: misioeq
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość