W żadnym wypadku nie reklamuj cewek, bo to strata czasu. Zresztą piszczących cewek mogą nie uznać na gwarancji, bo przecież karta jest sprawna... Weź zwyczajnie oddaj piszczący podzespół na zwrot 14-dniowy i kup kolejny.
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Reputacja: michull
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 12
- Odwiedzin: 499
- Tytuł: Początkujący
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
#303856 Czy to pasuje ?
Napisane przez
Ationx
w 29 02 2016 - 13:22
#303708 Czy to pasuje ?
Napisane przez
Ationx
w 22 02 2016 - 12:26
Zamiast dokładać tyle kasy do minimalnie szybszych (i problemowych kości jak już wspomniałem) to lepiej weź zainwestuj je w większy SSD.
Z tego co słyszałem (sam w GTA V nie grałem) to gra podczas instalacji rezerwuje 120GB dysku, także mając na SSD o takim rozmiarze system nie będziesz już w stanie zainstalować na nim GTA V. Bądź świadom, że od SSD Ci klatek nie przybędzie. Szybciej Ci się wczytają gry i to w sumie tyle.
Podałem Ci jeden z najlepszych i najpopularniejszych monitorów za takie pieniądze, to Tobie się obudowa nie podoba... Patrzył będziesz na obudowę, czy na to co ekran wyświetla...
- 1
#303645 Czy to pasuje ?
Napisane przez
Ationx
w 19 02 2016 - 10:46
Co do problemów z dźwiękiem to zauważ, że są to problemy sprzed kilku miesięcy i dotyczą sterowników do płyty. Od tego czasu na stronie producenta ukazało się już kilka nowszych wersji sterowników, także pewnie wystarczy pobrać coś nowszego i będzie ok. Generalnie płyty z serii Gaming od MSI mają właśnie jakościowo lepszą dźwiękówkę od tej Gigabyte, także kwestia sterowników i powinno być ok.
Nie miałem tej karty od Gigabyte, ogólnie ja nie gustuje w kartach za takie pieniądze, ale z reguły bywa tak, że Gigabyte to głośne karty w porównaniu z konkurencją z Asusa czy MSI.
Transcend to zwyczajnie bardziej sprawdzony model od Sandiska. Na to co tam piszą producenci w swoich wypocinach to nawet nie patrz tylko na realne testy, a tutaj lepiej wypada Transcend.
Co do pamięci to chodzi o to, że te G.Skill co podałeś kosztują około 300 złotych, a te Kingstony co ja podałem 200. Stówka różnicy, a pamięci są tylko minimalnie szybsze. Do tego dochodzi kwestia, że część chłodzeń procesora (jak przykładowo Grandis) nachodzi na sloty pamięci i wysokie kości się pod nim nie zmieszczą.
Wszystko będzie ze wszystkim działać.
Kwestia rozmiaru SSD to już bardziej sprawa indywidualna. Mnie się nie pytaj czy potrzebujesz więcej niż 120GB ![]()
- 1
#303587 Czy to pasuje ?
Napisane przez
Ationx
w 16 02 2016 - 09:53
16:10 mają jeszcze wyższą rozdzielczość, bo zamiast 1920:1080 masz 1920:1200. Daje to jeszcze większe obciążeniem dla sprzętu no i takich monitorów jest dość mały wybór.
Jedną kość lepiej brać jeśli masz mało slotów na RAM. W tym wypadku będziesz miał jeszcze wolne 2 sloty, także możesz śmiało brać dwie kości.
i7 3770 to procesor kilka generacji wstecz, na podstawkę LGA1155, a po drodze były jeszcze 1150 i teraz 1151 ![]()
Obudowa jeśli z oknem to chociażby taka
http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-m45w-pure-black-spc129-779413/
- 1
#303539 Czy to pasuje ?
Napisane przez
Ationx
w 12 02 2016 - 11:32
No to się mylisz, bo obudowa to nie jest wcale najmniejszy problem. Przy zestawie za takie pieniądze, szczególnie jak chcesz podkręcać procesor, a do tego biorąc kartę, która też swoje z gniazdka wciągnie nie pasuje tego wkładać do obudowy za 50 złotych, bo się tylko wszystko grzać będzie niepotrzebnie.
http://www.morele.net/inventory/info/sHLO5Q/
4400 bez SSD, ale za to z porządną obudową.
Gdyby jednak uciąć dwie stówki z monitora to wtedy możesz do koszyka dorzucić SSD i taki monitor
http://www.morele.net/dysk-ssd-transcend-ssd370-128gb-sata3-ts128gssd370s-732386/
http://www.morele.net/monitor-dell-p2414h-3lata-gwarancji-next-business-day-606671/
Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 8GB
http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-8gb-288751/
Wtedy przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.
- 1
#303523 Czy to pasuje ?
Napisane przez
Ationx
w 11 02 2016 - 14:23
Ja też siedzę jakieś 75cm od monitora, mam 24" i na mniej bym już nie zamienił, także wiesz, to mocno subiektywna kwestia ![]()
Co z obudową? Bo nie ująłeś jej w zestawieniu z pierwszego postu. Masz jakąś? Jeśli tak to jaki dokładnie model?
- 1
#300747 PC do gier do 3500zł 2015
Napisane przez
Ationx
w 21 10 2015 - 09:57
Czyli jak pójdę do skelpu to mam powiedzieć że chcę Gigabyte GeForce GTX 970 OC, 4GB GDDR5 (256 Bit), 2xDVI, HDMI, 3xDP, BOX z takim oznaczeniem GV-N970WF3OC-4GD , tak ?
A może się coś stać przez to że jest tylko jeden wentylator ? Np. przegrzeje się czy cuś ??
No generalnie tak, żeby Ci czasem którejś z tych gorszych wersji nie sprzedali. G1 Gaming też może być, ale ona jest zazwyczaj droga.
Nic się nie stanie przez to, że jest jeden wentylator. Zwyczajnie wspominam, że w nawet niższej cenie są lepiej chłodzone obudowy.
Poprawka 3.5GB + 512MB vram
Oj tam ![]()
- 2
#303629 Czy to pasuje ?
Napisane przez
Ationx
w 18 02 2016 - 11:17
O zielone obudowy to szczerze mówiąc ciężko. Największy wybór podświetlanych jest spośród czerwonego i niebieskiego, choć na dobrą sprawę jeśli byś się uparł to można wziąć coś w stylu zwykłego Zalmana Z11 Plus albo Z11 Neo (Neo to ulepszona i bardziej przemyślana wersja) i wymienić wentylatory na jakieś z zielonym podświetleniem.
Ta IIyama i tak jest jednym z najszybszych monitorów na matrycy AMVA+ (choć akurat ten Dell, którego podałem rzekomo ma niski Input Lag i jest szybszy od IIyamy), a dzięki specyfikacji matrycy ma lepszą, nie srebrzącą czerń.
Co do zestawu to generalnie idzie to w złą stronę. W porównaniu do tego co ja Ci proponowałem:
1. Gorsza płyta główna
2. Droższe i niepotrzebnie przepłacone pamięci z wysokim radiatorem co może stanowić problem przy wielu chłodzeniach procesora
3. Gorszy SSD
4. EVGA 600W? A konkretnie? Bo takie oznaczenie może odnosić się zarówno do budżetowych modeli jak i takich, które kosztują majątek i są z bardzo wysokiej półki.
5. Fortis jest widocznie słabszy od Grandisa, a niewiele tańszy.
Co do Windowsa to już Twoja wola. Ja osobiście jakbym miał kupować całą nową skrzynkę z systemem to wolałbym chyba W10, chociażby ze względu na to, że do W7 nie będzie raczej DX12, a skoro Ty chcesz grać to raczej prędzej czy później Ci się to przyda.
Pojdzie na tych podzespołach co podałem GTA 5 na ultra ?
Jak ja uwielbiam takie pytania.... Testy sobie sprawdź, pełno tego w sieci jest.
- 1
#303605 Czy to pasuje ?
Napisane przez
Ationx
w 17 02 2016 - 11:05
A jakieś inne karty graficznie za ok 1500 +/- ? Taka co by nie hałasowała i do OC się nadawała ?
Obecnie ta EVGA co podałem wygląda najsensowniej. Na inne GTX 970 nawet nie patrz, póki ta jest w cenie poniżej 1600 złotych.
Oraz jeszcze jakieś propozycje monitorów bo narazie byla tylko jedna i nie mam porównania, najlepiej żeby był czały czarny z podstawką włacznie.
http://www.morele.net/monitor-iiyama-x2483hsu-b2-593921/
I może jeszcze jakaś obudowa z oknem i ew jakies podswietlenie czerwone w cenie 200-300 ? Bo bym chcial tez do porwnania.
Ale to raczej tak jeśli koniecznie musi być czerwono.
- 1
#303589 Czy to pasuje ?
Napisane przez
Pectu333
w 16 02 2016 - 11:49
16:10 mają jeszcze wyższą rozdzielczość, bo zamiast 1920:1080 masz 1920:1200. Daje to jeszcze większe obciążeniem dla sprzętu no i takich monitorów jest dość mały wybór.
Jedną kość lepiej brać jeśli masz mało slotów na RAM. W tym wypadku będziesz miał jeszcze wolne 2 sloty, także możesz śmiało brać dwie kości.
i7 3770 to procesor kilka generacji wstecz, na podstawkę LGA1155, a po drodze były jeszcze 1150 i teraz 1151
Obudowa jeśli z oknem to chociażby taka
http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-m45w-pure-black-spc129-779413/
Łatwy dostęp do wnętrza i swoją drogą ciekawy design przedstawionej obudowy.
Myślę że by jak najbardziej pasowała ![]()
- 1
#303580 Czy to pasuje ?
Napisane przez
Ationx
w 15 02 2016 - 16:56
Z tego co widać w opisie to można regulować monitor na tej nóżce góra/dół. Też kiedyś do mnie nie przemawiało 16:9, ale obecnie w życiu bym do 4:3 nie wrócił. Granie na kwadracie jest bez sensu, taki format to obecnie standard. Nie ma monitorów FullHD 4:3, bo sama specyfika rozdzielczości (1920:1080) uniemożliwia przeniesienie tego do 4:3.
- 1
#303577 Czy to pasuje ?
Napisane przez
Ationx
w 15 02 2016 - 11:48
1. OC robione z głową nie zmniejsza żywotności do tego stopnia aby warto było się tym przejmować. Procesory z reguły rzadko się psują i raczej prędzej wymienisz ten sprzęt ze względu na za niską wydajność niż padnie Ci procesor podkręcony z głową. Kupowanie procesora z odblokowanym mnożnikiem i jego nie podkręcanie jest bez sensu z prostego powodu - dopłacasz wtedy za coś, z czego i tak nie skorzystasz. Jak nie podkręcasz to taniej jest wziąć zablokowany procesor.
2. Można osobne chłodzenie do zablokowanego procesora, ale nie jest to konieczne. Jeśli głośność standardowego nie będzie Ci przeszkadzać to można zostawić.
3. Ten Dell co podałem jest całkiem ok.
4. Przy zablokowanym Skylake weź coś tańszego typu MSI B150M Night Elf.
- 1
#303532 Która Lepsza ?
Napisane przez
viris33
w 11 02 2016 - 21:32
Asus bo ma półpasywne chłodzenie, będzie cichutki.
- 1
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Reputacja: michull
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość