Skocz do zawartości

mhmm

OFFLINE Ostatnio: 26 02 2011 22:46
-----

Moje posty

W temacie: Samoistne restartowanie komutera

26 02 2011 - 20:54

Co to znaczy kabel był inaczej wsadzony chodzi o kabel zasilania czy o taśmę czegoś takiego się nie robi pierwsze słyszę wytłumacz o co chodzi.

Kabel FDD byl podlączony po prostu odwrotnie. ;)

Aktualizacja BIOS przeprowadzana jest z pod opcji BIOS-a. Po drugie przed aktualizacją BIOS-a należy wykonać Backup/kopię poprzedniej wersji BIOS-a. Masz instrukcję nawet po angielsku przejrzyj ją sobie dokładnie.

Aktualizację BIOSu przeprowadzalem za pomocą oryginalnej strony producenta mojej plyty glównej AsRock ,gdzie znajdowala się oczywiście instrukcja po angielskuASRock BIOS Upgrade Instruction

, gościu zainstaluj jeszcze aktualizacje i SP3 i ledwo ci przeglądarka będzie chodziła.

Sądzisz ,że powinienem zainstalować SP1 zamiast SP2?

, nie prawda 512MB z taka ilością pamięci komputer ma prawo się zawieszać.

I zmniejszać ilość uruchamianych programów jednocześnie dla ciebie specjalnie dodatkowy program :Game Booster .
A najlepiej zwiększ ilość pamięci o jeszcze jedną kość/pakiet 512MB lub są pakiety mające 1GB i te będą szły z pełną prędkością np. jeśli masz obecnie 512/400MHz to pracuje z prędkością pełną 400MHz, jeśli masz dwa pakiety 512MB/400MHz to prędkość pracy pamięci RAM wynosi 200MHz więc pakiet 1GB zwiększa ci pojemność co już przyśpiesza pracę programów a do tego max prędkości pracy pamięci spowoduje że programy, praca komputera będzie o 100% szybsza, od obecnej.

Rozumiem ,że powinienem dokupić kość/pakiet 512mb lub nawet 1gb?

PS.Jakieś sugestie odnośnie zasilacza?Jakieś dodatkowe sugestie ,pomoc?

26 02 2011 - 17:45

Mi chodzi byś np obciążył komputer jakimś programem żeby procesor w 100% używany i po jakiś 10 min podał napięcia zasilacza.

Dołączona grafika

Wyniki po ok. 12 minutach obciążania procesora w 100%.

26 02 2011 - 00:43

Testy pod obciążeniem?
Ponieważ wygląda na uszkodzony zasilacz linia + 12v nie może mieć mniej niż 11.8v

Wnioskując twoją wypowiedź powinienem wymienić zasilacz?
Móglbyś mi doradzić jaki by pasowal najlepiej?

PS.Wytluszczony druk byl po to ,aby się lepiej czytalo. Nie chcialem ,aby zaglądający tu użytkownik poczul ,że czyta wypracowanie i dal sobie spokój lecz po zwyklym rzuceniu oka na pogrubienie ,wiedzial mniej-więcej co jest co...
PPS.Testy pod obciążeniem przeprowadzilem za poradą ,aby sprawdzić czy pod obciążęniem radiator faktycznie się przegrzewa i komputer wylącza.