- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: meesha
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 527
- Odwiedzin: 7 635
- Tytuł: Zaawansowany użytkownik
- Urodziny: Kwiecień 26, 1981
-
O mnie
-
GG
5543406
-
Tlen
byte_killer
Kontakt
-
Mój adres w Internecie
http://
Moje posty
W temacie: Problem - co zawiodło
19 09 2007 - 00:15
coś mi się wydaje że pdp dają ciała :/
W temacie: Problem z monitorem
19 09 2007 - 00:13
W temacie: problem z podłączeniem ga-m61sme-s2+ athlon 4200x2 100*C
18 09 2007 - 20:01
no ale do rzeczy:
znaczy - fatalnie ustawione pamięci lub okropny błąd procesora; ewentualnie stara instalacja windowsa, nieprzystosowana do tego sprzętupotem pyta sie czy uruchomić windows normalnie czy w awaryjnym klikam cokolwiek i przez ułamek sekundy widać niebieski ekran jak w biosie z literkami i sie restartuje
Na pewno dobrze zamocowałeś chłodzenie? Zdjąłeś wszelkie folie ochronne? Dopiąłeś wajchę do końca? Wentylator w ogóle się obraca? Jaki to zasilacz? Nie, 20pin nie ma znaczenia, działa tak samo dobrze jak 24pin. Ale zasilacz musi być porządny.kurde zapomniałbym najważniejszego ledwo włącze kompa a procek nagrzewa sie do 60-80 a potem ponad 100!
co z tym zrobić? zmienić napięcie? a może ma z tym związek ATX? bo mój zasilacz ma o 4otwory za mało ale podobno taki tez moze być?
NIEjeszcze pytanie czy jak podepne karte gf4128 ti 4200 to zadziała?
Nieś płytę na gwarę - właśnie ją solidnie uszkodziłeś. Grafiki AGP nie wkłada się do PCIE bo nie ma szans żeby zadziałało. W najlepszym przypadku spaliłeś slot pcie x16 i kartę agp.bo wejście inne do tego starego sie mieści idealnie na styk a to w nowej PCIE_16 jest większe i ma przerwe jak pci ale jak włoze bez tej przerwy to pasuje ale chyba nie będzie działać? ta zintegrowana to raczej dziadostwo więc musze kupić nową ale myślałem że narazie będzie ta... mam w instrukcji wykaz kart pasujących do niej ale jedyne które mi sie kojaza to nvidie 7900gtx, 8800GTX i P502, P602 reszta to prawie wszystkie są od Gigabyte i pare innych i nie wiem którą warto kupić
aha potpiołem tą karte i po komunikacie veryving dmi pjawiło sie: k8 NPT Data Change... Update New data to DMI! Update sucess ale po tem i tak sie zrestartował... ale jak ją podpiąłem to jej wiatraczek sie nie kręcił więc chyba nie działała?
bios musi ruszyć poprawnie, sterowniki tutaj nie mają nic do gadaniaa moze komp sie nie włancza bo nie zainstalowałem sterowników? powinienem je zainstalować przed rozebraniem kompa? moze przez tą niby karte graf tak trzeba?
no niestety - nowe płytki mają tylko jeden kontroler pataaha da sie coś zrobić bo to [beeep] ma 1slot IDE a ja mam 2dyski i 2napendy
od czasów windows 2000 dźwięk z audio cd leci po taśmach danych, nie trzeba podpinać ich analogowym kabelkiemale nawet jakbym miał 1dvd to jest 1wejście cd_in więc drugiego dvd nie podepne właściwie każdego wejścia jest minimum ale wszystkie karty są zintegrowane no ale co mam zrobić bo zdaje mi sie że moge podpiąć tylko 1dysk+napęd
zanieś płytę na gwarę, a jak dostaniesz nową - poczytaj, pooglądaj filmy na youtube jak montować proca, etc.
na przyszłość podawaj więcej szczegółów - jakie ramy, zasilacz, etc.
W temacie: Zmiana chłodzenia...
17 09 2007 - 00:38
W temacie: [INTEL Core2Duo] E6750 + Gigabyte Ga-N650 +jakie pamięci?
17 09 2007 - 00:36
Droższe procki nie kończą się tak szybko jak tańsze
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: meesha
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość