Skocz do zawartości

maxis

OFFLINE Ostatnio: 05 12 2012 19:53
-----

Moje tematy

Zniknęła partycja na dysku.

05 12 2012 - 00:10

Witam.
Miałem do tej pory dwie partycje NTFS- C na system ( 100 gb ) i D na pliki ( 400 gb ). Wszystko było ok do dzisiaj kiedy zniknęła mi jedna partycja - D. Pobrałem EASUS Partition Magic Master, widzi on partycję, nie ma ona jednak swojej literki ( pokazuje * oraz nazwe woluminu - nie da się też tego faktu zmienić bo pokazuje że znajdują się tam jakieś błędy ( co śmieszne jak daję testowanie partycji, to pokazuje, że nie ma błędów ). Program widzi też całą zawartość tej partycji jednak nie pozwala na przekopiowanie chociaż wybranej zawartości na dysk C ( a skopiować całej nie mogę bo mam za mało miejsca na C ).

Da się coś z tym fantem zrobić ? Próbowałem działać coś Test Diskiem jak wyczytałem gdzieś na forum ale on nawet nie widzi tej partycji ...

Nie wiem czy to w czymś pomoże ale ostatnią rzeczą jaką robiłem ( dzień wcześniej ) to korzystanie z Smart Defrag 2 ( on też już nie widzi partycji D )
Mój system to Windows 7 Professional

Windows7- wykrywa 6,91GB ram z 8GB

27 11 2012 - 00:28

Witam. Mam nowego laptopa i pierwszy raz się spotkałem z takim czymś. Otóż wykrywa mi niby 8 GB ramu w systemie ale jednocześnie dostaje informacje ze dostepnych jest tylko 6,91 gb... co zabiera mi reszte ? Czy moze to byc wina karty grafiki ( intel 3000 i nvidia 610m )?
w Everescie dostaje informacje ze pamiec fizyczna do 7 gb