Skocz do zawartości

@mashcharlie

OFFLINE Ostatnio: 16 01 2013 23:44
-----

Moje posty

W temacie: Problem z instalacją XP na starszym kompie z dyskiem SATA

14 01 2013 - 16:46

1. SATA RAID/AHCI Mode
przed instalacją ustaw na compatibility. Po wgraniu sterowników do chipsetu możesz przestawić spowrotem żeby działało AHCI(oczywiście jak nic nie pomyliłem:).

wtedy sys podczas uruchamiania wywali BSOD'a. Na jakim zostal trybie ustawiony na takim jedziesz do konca - nic z tym juz nie zrobisz.
To tak jak bys gotowal zupe i ja zjadl, a potem kazali by Ci nastepna jesc widelcem ;P

Sadze, ze lepiej jest tryb ustawic w tryb IDE i miec plyte ze sterownikami sata. Inaczej byloby z 7demka, ale to chyba nie ta bajka ;}

W temacie: Problem(przy uruchomieniu DirtShowdown)z msvcrt.dll.

14 01 2013 - 16:30

Podaj dokladny model karty graficznej, ani tylko ilosc RAMu i producenta CHIPSETu
Jezeli chodzi o DX to jeszcze warto zapytac jaki masz system, mozliwe, ze nie obsluguje DX potrzebnego do obslugi DS.
Posiadasz zainstalowane strowniki? Pewnie tak - jakie?
Posiadasz zainstalowane nVidia Physx? Wiem, ze to Radeon, ale i tak wypytam :P

To juz po krotkich ogledzinach - stawiam, ze posiadasz XP. Ktoru obsluguje max DirectX 9.0c.
DS potrzebuje DirectX11. Klops mate ;{ - zrodlo

W temacie: please wait for ide scan komunikat podczas startu

14 01 2013 - 16:25

Mianowicie mam problem z wyskakujacym komunikatem podczas uruchamiania windows xp komunikat please wait for ide scan

Dobrze, ze inni zrozumieli, ze to zjawisko dzieje sie po statucie POST i w trakcie wyszukiwania urzadzen przez BIOS, a nie podczas uruchamiania systemu ;P

Problem polega na tym, ze poprostu szuka urzadzen podpietych pod kontroler IDE.
Nie warto go wylaczac w biosie, ale skoro nalegasz..

Hm, jezeli chodzi o RAID [macierz] to masz jego pare typow: RAID0, RAID1. W skrocie jest to klonowanie, lub lustrowanie. Wiecej tutaj.

A rozwiazanie Twojego problemu jest tutaj - KLIK ;}

PS> Na przyszlosc nie podawaj wersji BIOSu bo taka sama, moze wygladac przy roznych płytach glownych. Podawaj wlasnie jej model z konkretna wersja MoBo ;]

W temacie: instalacja Windows XP

14 01 2013 - 16:08

Da się zainstalować XP bez klucza z tego co kojarzę na 30 dni.

Dodam tylko, ze to bzdura :}

W temacie: Domyślny program do obsługi sieci w Windows

14 01 2013 - 15:08

Jezeli wylaczyles/wywaliles program do zarzadzania WiFi, a wczesniej nie zmieniles kto sie ma zajmowac polaczeniem to teraz wyglada to tak, ze system w ogole sie nie laczy bo sadzi, ze nie masz czym, w sesie jakim softem ;}

Wnioskuje, ze masz Win7.
W zarzadzaniu sieciami bezprzewodowymi masz dobrze ustawiony profil z tym SSID? W sesie klucz etc.

Mozesz zrobic tak, ze jeszcze raz instalujesz soft z Lenovo, mozliwe, ze jest tam opcja, przelaczenia tak aby, to windows byl odpowiedzialny za polaczenie z WiFi. Jezeli nie to wywalasz go np. REVO UNNINSTALLERem, po czym usuwasz urzadzenie z managera haczac, zeby usunelo z nim sterowniki i instalujesz je jeszcze raz. Wtedy ze standardu bedzie sie zajmowal wszystkim Windows.

Powiedz mi jeszcze co odpowiada Ci konsola na te komendy? Wykonaj je. Na dysku C: pojawi Ci sie plik log.txt. Wsadz go tutaj, ale lepiej jakby wyslac go na jakas wklejke, typu wklej.org
sc queryex >> c:\log.txt
tasklist /svc >> c:\log.txt