Skocz do zawartości

marynistyka.org

OFFLINE Ostatnio: 18 03 2009 02:31
-----

Moje tematy

HP dv9500, DELL Inspiron 1720, Toshiba Satellite X205 - jaki notebook z matrycą 17" ?

09 04 2008 - 21:21

Witam Wszystkich bardzo serdecznie :thumbsup:

Ponieważ mój Fujitsu Siemens, którego dotychczas używałem rozpadł się zupełnie - dosłownie i w przenośni (popękana obudowa, obluzowane wejście ładowania z tyłu, zacinające się klawisze, a teraz padła wbudowana karta sieciowa, co przelało czarę goryczy - nie polecam, ze względu na delikatność obudowy tej firmy) przyszedł czas na nowego laptopa.

I dlatego prośba ogromna do Państwa o pomoc - pomarzyłem sobie o "wielkim" laptopie - 17". ;)

W 99% laptopa używam stacjonarnie - prowadzę serwis i sklep internetowy, spędzam czasem "w sieci" kilkanaście godzin dziennie, a od 8 lat poruszam się na wózku inwalidzkim - laptop jest dla mnie wygodniejszy w użytku niż komputer stacjonarny i siedzenie godzinami przy biurku.

Prośba do Państwa o pomoc w wyborze - chciałbym wielką 17" matrycę, co poza tym...? w dzisiejszych czasach Intel Core 2 Duo, 2-3GB Ramu i trochę dysku twardego wypadałoby chyba mieć - zastanawiam się nad wyborem przede wszystkim firmy z 3 które umieściłem w ankiecie - HP, Dell, Toshiba (chciałbym aby wykonie samego laptopa było również solidne) i jako nieco laik w przedmiotowej kwestii - modele, które wymieniłem w tytule.
Nie są to jednak modele obligatoryjne, ... że muszę któryś z nich - po prostu wpadły mi w oko, bo spełniają mniej więcej moje oczekiwania.
A co Wy radzicie?

Byłbym bardzo wdzięczny za rady w granicach rozsądku (do 4000zł)... Jeżeli to możliwe...?

Z góry bardzo dziękuję
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie - wszystkiego dobrego
Marek